Якість освітнього процесу, організоване завершення весняного семестру та підготовка до вступної компанії в полі зору вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

26 березня 2022 року

     26 березня 2022 року, незважаючи на складні умови військового стану в країні, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулося чергове засідання вченої ради, на якому розглядали особливості освітнього процесу в умовах війни, обговорили можливі шляхи завершення навчального процесу випускників ОС "Бакалавр" та магістрів-дослідників ОНП "Нутріціологія", а також перспективи та плани діяльності факультету на квітень місяць.

     Переходячи до порядку денного, декан факультету Лариса Баль-Прилипко наголосила на відповідальності за свою роботу, необхідності взаємної підтримки та допомоги. "Ми маємо бути сильними, зібраними, цілеспрямованими та виступати прикладом для наших студентів", зазначила декан.

     Декан зосередила увагу присутніх на забезпеченні у дистанційному та змішаному форматах повне виконання індивідуальних навчальних планів освітньо-професійних програм за весняний 2021-2022 н.р. та весь період підготовки бакалаврів; організації та проведенні завершальної весняної екзаменаційної сесії, на проведенні підсумкової атестації випускників бакалаврів та магістрів-дослідників.

     Також було зазначено, що згідно наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 18 березня 2022 р. № 160, продовжено тривалість навчальних занять у весняному семестрі на один тиждень з 16 по 20 травня 2022 року (https://nubip.edu.ua/node/106419).

     Потому завідувачі кафедр Володимир Василів, Ольга Прядко, Наталія Слободянюк доповіли про стан освітнього процесу на факультеті. Завідувачі кафедр представили  аспекти навчального процесу в онлайн режимі на факультеті та підготовку бакалаврських та магістерських робіт студентами денної та заочної форм навчання.

     Щотижневий аналіз відвідуваності засвідчує, що явка студентів є досить високою, зривів занять не зафіксовано – всі вони проходять згідно з розкладом. До 1 квітня має пройти проміжна атестація студентів.

   Старший викладач кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів Микола Ніколаєнко доповів про виконання 2 наукових проектів дослідниками кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів в поточному році. За кожною тематикою сформовані штатні розписи, зараховані виконавці, дослідження тривають. Зосередив увагу щодо посилення публікаційної активності та успішну підготовку першого випуску наукового журналу "Тваринництво та технології харчової продукції", які будуть опубліковані на сайті університету; про підготовку до проведення ХІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», яка наразі  триває.

    Виконувач обов'язків завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів представив поточний стан надходження матеріалів конференції, а також запропонував до розгляду програму проведення заходу та порядок виступів на пленарному засіданні. Зазначив, про активність НПП та студентів щодо подачі тез доповідей для друку збірника матеріалів, залучення провідних науковців вітчизняної харчової галузі та закордонних  колег.

    Доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Зінаїда Бурова доповіла про реєстрацію школярів в участі в олімпіаді до вступу в університет, зазначивши що на факультет зареєструвалися 108 абітурієнтів.

     Завершуючи засідання, декан Лариса Баль-Прилипко запевнила, що кафедри працюють, забезпечена необхідна комунікація між НПП та студентами, виконуються наукові дослідження, є можливості вирішення різноманітних завдань.

  

  

Працюємо, навчаємось, крокуємо разом до перемоги!

Мирного неба над головою!

Слава Україні!

Слава Героям України!

 

  Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook