Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні через призму російсько-української війни – тема чергової лекції Миколи Томенка

24 березня 2022 року

    У складні часи для України в умовах воєнного стану активно проходять онлайн заняття в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Професор Микола Томенко прочитав дуже цікаву лекцію з дисципліни «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО».
   У першій частині лекції йшлось про об’єкти України, які на даний момент знаходяться під загрозою знищення або часткового руйнування, зокрема в таких містах України, як Чернігів та Маріуполь. Лектор наголосив на важливому значенні цих культурно-історичних об’єктів. Микола Володимирович підкреслив, що навіть фашисти так жорстоко не руйнували пам’ятки історії та культури, як це роблять рашисти.

   

   Далі було розглянуто ситуацію, описану в першій частині лекції, з погляду міжнародних відносин, а саме: дії ЮНЕСКО, які було вжито для надання допомоги Україні. Було зроблено висновки та пропозиції на основі активізації української культурної спільноти в привернені уваги міжнародних організацій та партнерів для застосування максимальних зусиль в збереженні культурних об’єктів на території України.
   Не менш цікаво Микола Володимирович розповів і про об'єкти нематерільної спадщини України.
   Важливою є і взаємодія Міністерства культури України з ЮНЕСКО.
   Заключною частиною було подано інформацію про наслідки дій Російської Федерації на території України в сфері спорту загалом.
Підсумовуючи можна стверджувати, що важливим елементом викладання матеріалу було те, що матеріал подано в аспекті міжнародних відносин. На нашу думку, для студентів спеціальності «Міжнародні відносини» цей елемент є дуже корисним, тому що студенти мають змогу аналізувати, досліджувати і бути більш обізнаним в міжнародній та культурній взаємодії як на рівні установ, так і на рівні діяльності нашої країни.

   Для студентів було цікаво почути про можливі варіанти участі в розвитку культурного життя нашої країни.
  Протягом всієї лекції студентам імпонувало те, що більшість інформації пов’язано з сучасним станом в Україні, що допомагає скласти більш чітке та реалістичне уявлення про стан та події в культурній галузі України.
   Для студентів, зокрема і тих, які пов’язані із спортивною професійною діяльністю, було цікавим почути інформацію про спортивну сферу, а також про діяльність нашої країни щодо спортсменів з Росії та Білорусії на змаганнях світового рівня.
   На лекції дуже сподобалися і зіставлення історичних військових подій із сучасними подіями для кращого розуміння масштабів руйнування в умовах сучасної війни!

Наприкінці Микола Володимирович наголосив: настане той день коли ми переможемо і ми повинні працювати сумлінно кожен у своїй сфері на благо нашої держави та її процвітання!
Слава Україні!

Георгій Єрмаков,
студент спеціальності «Міжнародні відносини»,
Юлія Сєкунова,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook