Нові нагороди творчим студентам

7 лютого 2022 року
     У непростий для всього світу час, коли руйнується звичний побут, закриваються кордони, а просте людське спілкування стає найвищою цінністю, студентська молодь з різних куточків України, серед якої і студенти нашого університету – учасники мистецької студії «Сім сходинок» під керівництвом доцента кафедри культурології, народного артиста України Романа Рудого, вкотре довели своє прагнення берегти і примножувати найкращі духовно-культурні надбання нації на Міжнародному фестивалі «Студентська коляда».

     Ця подія уже всьоме об’єднала студентів різних навчальних закладів, які зібралися, щоб на завершення різдвяного періоду знову порадіти з нагоди величної для усіх події – народження Ісуса Христа, а ще подякувати великій Людині – блаженнішому Любомиру Гузару, оскільки саме він був натхненником цього фестивалю. Як завше, фестиваль був проведений з ініціативи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, відділу молодіжної політики Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради та за підтримки Центру академічного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви.

     Учасників фестивалю вітали архиєпископ Вісвалдас Кулбокас, Апостольський нунцій в Україні, начальник відділу молодіжної політики Департаменту молоді та спорту КМДА Галина Булатович, начальник відділу молоді та спорту Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації Микола Прокопенко.
     За результатами роботи журі, солістки мистецької студії «7 сходинок» студентка гуманітарно-педагогічного факультету Уляна Гринь, студентка факультету інформаційних технологій Кароліна Кузнюк та група «Get'Men» стали лауреатами фестивалю.

     Але не кожну нагороду творчим особистостям вручають відразу після конкурсу. Так, минулого тижня на адресу університету прийшла нагорода престижного міжнародного конкурсу образотворчого мистецтва «Я живу біля моря» для учасника митецької студії «Голосіївська палітра» під керівництвом доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко другокурсника факультету тваринництва та водних біоресурсів В’ячеслава Дикала.

     Цей конкурс з 2001 року організовує Юрмальська школа мистецтв, у 2021 році на нього було подано 630 робіт із Латвії і 522 з-за кордону (всього 1152 роботи із 164 навчальних закладів дванадцяти країн – Білорусі, Естонії, Італії, Китаю, Литви, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Туреччини, України та Латвії).
     Журі також було міжнародним – з представництвом митців Латвії, Китаю та Франції. Комп'ютерна графіка В’ячеслава визнана однією із кращих і внесена до творчого видання – каталогу переможців фестивалю.
     З перемогами вас, студійці і керівники! Нових вам творчих здобутків!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook