Всеукраїнський турнір юних хіміків знову у очному форматі

24 січня 2022 року

     Виявлення обдарованих школярів, їх подальший інтелектуальний розвиток і професійна орієнтація, особливо її ефективність, потребують постійної роботи.

     Тож, кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна працює над цим питанням наполегливо у різних форматах в масштабах всієї країни. Ось і цього року агрохіміки приймають обдаровану молодь на Всеукраїнському турнірі юних хіміків, що проводиться під егідою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України. Вже укотре Національний університет біоресурсів і природокористування України, як флагман агроосвіти, проводить турнірні змагання поряд із Київським національним університетом ім. Т. Шевченка та Київським політехнічним інститутом ім. І. Сікорського.  

     Тож, 19 січня у межах «Всеукраїнського турніру юних хіміків» в стінах 2 корпусу відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Турнір юних агрохіміків 2022», у якій взяли участь учні із Житомирщини, Полтавщини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Хмельниччини, Харківщини і Донеччини. Паралельно для вчителів працювала «Академія вчителя».

    На початку учасники конференції були ознайомлені із структурою університету, спеціальностями, за якими НУБіП України проводить підготовку фахівців, правилами вступної кампанії на 2022 рік, умовами участі в олімпіаді, підготовчих курсах. Особливу увагу приділили агробіологічному факультету і спеціальностям «агрономія», а також «садівництво і виноградарство». Крім того, учасники дізнались про діяльність кафедри агрохімії та якості рослинництва ім. О.І. Душечкіна, переваги навчання в НУБіП України, можливостями працевлаштування, відвідали агрохімічну лабораторію компанії «Агрі».

     Далі слідував теоретичний лекторій, що став у пригоді учням у наступних змаганнях. І далі учні перейшли безпосередньо до змагань у теоретичному і практичному турах, а їх наставники у межах роботи «Академії вчителя» відвідали лабораторію, «Аналітичні дослідження в рослинництві», лабораторії кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. Б.В. Лесика, а також кафедри загальної, органічної та фізичної хімії. Про їх можливості, потужності, оснащення та інші аспекти повідали Роман Сонько, Надія Ящук і Роман Жила. На прикінці заходу Олена Літвінова і Ігор Бордюжа приділили увагу особливостям аналізування добрив в лабораторіях кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна.

    Змагання між учнями були цікавими і запальними, кожен хотів проявити себе як найкраще і стати першим. Із поміж 21 претендента на перемогу вдача посміхнулась Варварі Хімчик із Дніпропетровщини у турнірному циклі змагань за програмою НУБіП України, яка здобула перше місцедругим став Арсеній Зінов'єв теж із Дніпропетровщини, а третьою – Еліна Камалова із Харківщини. Проте, у загальному заліку змагань за результатами 3 днів у трьох ЗВО перше місце посіла Еліна Камаловадруге – Варвара Хімчик, а третє – Олександр Федоренко із Житомирщини.

     Талановиті учні отримали задоволення від роботи у стінах НУБіП України, зацікавились професіями агробіологічного спрямування під час теоретичної та практичної сесії. Вчителі також задали безліч питань, на які отримали грунтовні відповіді. Неабияку зацікавленість викликав НУБіП України наприкінці заходу із позиції майбутнього навчання самих учнів, а також інших вихованців наставників. Особливо вчителів цікавили правила вступу, можливості отримати інформацію про олімпіаду і підготовчі курси, і не тільки на агробіологів.

    Тож, дякуємо їм за відмінну роботу, їхнім вчителям – за активну підтримку своїх обдарованих вихованців і колективу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України за співпрацю! А також дякуємо співробітникам агробіологічного факультету за активну участь у проведенні Всеукраїнського турніру юних хіміків!
    Із нетерпінням чекаємо вихованців наших колег у якості студентів нашого університету!

Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook