Відкриті лекції на механіко-технологічному факультеті в осінньому семестрі 2021-2022 навчального року

12 грудня 2021 року
     Згідно графіка проведення відкритих лекцій та організації освітнього процесу на механіко-технологічному факультеті в осінньому семестрі 2021/2022 навчального року основна частина відкритих лекцій проходила в online-режимі. Перед лекціями на сайті факультету були розміщені оголошення, що містили інформацію про тему лекції, посилання на електронний ресурс, місце та час проведення лекцій: https://nubip.edu.ua/node/101717.
 
     25 листопада 2021 року відбулася відкрита лекція професора кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка Валерія Войтюка з навчальної дисципліни «Теоретичні основи технічної експлуатації машин» на тему «Обґрунтування систем технічної експлуатації машин, об’єктів і засобів». На лекції були розглянуті такі питання, як існуючі системи технічної експлуатації машин і їх особливості, науково-методичні основи проектування сервісних центрів, проектування пересувних діагностичних лабораторій. Лектор зробив акцент на тлумаченні переваг і недоліків існуючих систем технічної експлуатації машин, а також дав вичерпну інформацію щодо обґрунтування об’єктів і засобів технічної експлуатації машин в період їх виробничої експлуатація в різних умовах господарювання.
     25 листопада 2021 року відбулася відкрита лекція професора кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка Івана Роговського з навчальної дисципліни «Випробування автомобілів і двигунів» на тему «Особливості випробувань скла автомобілів на світлопроникність, двигунів на токсичність і гальмівний шлях авто». В межах тематики відкритої лекції лектором було розкрито поняття та критерії світлопропускання автомобільного скла, особливості випробування на світлопропускання автомобільного скла та основні характеристики тауметрів, а також напрямки випробування на токсичність відпрацьованих газів двигуна. Лектор зупинився на протокольних елементах випробування транспортного засобу з визначенням вмісту NOx у відпрацьованих газах. Найбільший акцент було зроблено на встановлення під час випробування автомобіля гальмівного шляху, його норми і нормативи. На лекції було представлено відео натурних випробувань автомобіля Fiat Doblo в Україні в зимовий період (січень 2021 року). Науковий матеріал дозволив за допомогою матеріалу презентацій, прийомів розповіді, пояснення та коментування зберегти стійку увагу студентів академічної групи АТ-2104 м механіко-технологічного факультету протягом всього заняття. Окрім цього лектор постійно залучав студентів до активної участі у занятті, використовуючи сучасні методичні прийоми та заохочувальні стимули. На завершення була проведена перевірка рівня засвоєння лекційного матеріалу за допомогою технології-відеогри Kahoot. Переможницею з результатом 17 вірних відповідей із 18 тестових запитань стала учасниця з ніком «Знаю Все», за яким виявилась студентка Наталія Місюк.
 
     На відкритих лекціях, які відбулися за стовідсоткової присутності студентів, були присутніми декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, заступники декана механіко-технологічного факультету Ігор Сівак та Микола Березовий, представник навчального відділу НУБіП України, завідувач кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Василь Хмельовський, професор кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктор Поліщук.
     На лекційних заняттях також були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка: професор Валерій Войтюк, професор Іван Роговський, доцент Людмила Тітова, доцент Олександр Надточій, доцент Руслан Шатров, доцент Олена Дев’ятко, доцент Любов Шимко, доцент Валерій Іщенко, доцент Вікторія Опалко, асистент Ігор Ничай та інші науково-педагогічні працівники кафедр механіко-технологічного факультету.
 
     Лекційні заняття були проведені у відповідності до програм навчальних дисциплін «Теоретичні основи технічної експлуатації машин» і «Випробування автомобілів і двигунів» та спрямовані на набуття загальних і спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам до організації навчального процесу. Після лекцій на засіданні кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка відбулося обговорення якості їх проведення та оприлюднення результатів на сторінці кафедри сайту НУБіП України: https://nubip.edu.ua/node/102014. Лекції були прочитані на високому рівні. Студенти оцінили відкриті лекції науково-педагогічних працівників механіко-технологічного факультету досить високими балами: 96,1 та 97,2 бали, відповідно.
 
Ігор Сівак,

заступник декана механіко-технологічного факультету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook