Як учасники добровільної пожежної дружини Ірпеня складали іспити

6 грудня 2021 року
ITV

 На старт! Увага! Розпочали! Вони мають усього до 30 секунд, щоб одягнутися в спеціальне вбрання та спорядження рятувальника. Усі гудзики й поясний ремінь мають бути застебнуті. Команда вважається виконаною, коли каска – на голові й теж застебнута. Так на базі ірпінської пожежно-рятувальної частини добровільна дружина вогнеборців складає підсумковий екзамен.

Пожежник:
«26 секунд – це на відмінно, 29,32 секунди – це на трійку».

До цього іспиту дружинники готувалися майже два роки – відтоді, як в Ірпені почала створюватися добровільна пожежна дружина. Тепер екзамени складали 12 її учасників. А загалом до складу дружини входить майже 30 добровольців. В основному це працівники комунальних підприємств. Зараз вони хвилюються, щоб не провалити перше практичне завдання.

Роман Левенець, керівник Ситуаційного центру КП «Муніципальна варта»:
«Як нам пояснювали, в кожного пожежника своя “боївка”, свої чоботи, все спорядження підлаштоване під нього. Оскільки ми одягали чиєсь, нам було не дуже легко».

Поруч із хлопцями до виконання бойових завдань готувалися й дівчата. У сьогоднішній команді їх двоє.

Анжеліка Куценко, начальниця відділу спорту Ірпінської міськради:
«Дуже складно, бо він (одяг) на мене великий, і треба було налаштувати під себе. Хлопці вдягали, широкий дуже ремінь. Ну, взагалі, якщо тренуватися часто, то все вийде».

Попереду на майбутніх рятувальників чекало ще одне непросте випробування: виконати бойове розгортання пожежних рукавів і підготувати їх для гасіння умовної пожежі. Професіонали справляються з цим за 30 секунд, для новачків визначили одну хвилину.

Олег Ляхевич, заступник начальника загону з організації реагування на надзвичайні ситуації:
«Загалом, я вважаю, що пройшли на оцінку “добре”. Нюанси будемо ще відпрацьовувати практично, більш узагальнювати ці питання і відпрацьовувати нормативи. Я думаю, найближчим часом буде оцінка “відмінно”».

У результаті дружинники отримали посвідчення, які дозволяють їм разом із професіоналами боротися з вогнем та поруч із фаховими пожежниками брати участь у професійних навчаннях. З успішними іспитами ірпінську добровільну дружину вогнеборців привітав міський голова Олександр Маркушин. А пожежній частині він вручив комплекти рукавів та сповістив, що в наступному році в Ірпені побудують ще одне пожежне депо.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми працюємо над виділенням земельної ділянки. У нас, я впевнений, усе вийде. (Депо буде розташоване) по вулиці Технологічній – це якраз виїзд на Михайлівку-Рубежівку, буде перекривати і частину Ірпеня, і село».

 

Джерело: ITV. https://itvua.tv/news/yak-uchasnyky-dobrovilnoi-pozhezhnoi-druzhyny-irpe...

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook