Участь у міжнародних заходах студентів та викладачів продовжується

1 грудня 2021 року

   30 листопада відбувся міжнародний вебінар «Female view on STEM» за участі представників закладів освіти Бразилії, Португалії, Хорватії та України. Експерти у різних галузях знань у неформальній бесіді поділилися своїми думками про те, що вони думають про статус жінки у суспільстві та про переосмислення ролей жінок і чоловіків. У сучасному світі справжня рівність жінок і чоловіків є ключем до економічного й соціального успіху. І не лише на міжнародному чи національному рівні, а й на рівні усієї громадської спільноти.


   Роль жінки у суспільстві завжди гаряче обговорювалася у світовому товаристві, особливо в тому, що стосується гендерної рівності та розширення прав жінок. І, незважаючи на те, що загалом зменшився гендерний розрив у сім’ї і на роботі, значні відмінності між чоловіками і жінками все ще спостерігаються у показниках бідності, заробітної плати, ринку праці, а також у можливостях приймати рішення. Саме тому дана тематика продовжує залишатися актуальною.


   Раніше вважалося, що чоловіки є більш здібними, аніж жінки, у плані здійснення управлінської діяльності на різноманітних керівних посадах. На сьогодні вже є зрозумілим, що чоловіки і жінки використовують різні стратегії та навички, щоб виконати одне і те ж саме завдання, але це не впливає на загальну результативність.


   На вебінарі обговорення стосувалось актуальних питань залучення чоловіків та жінок у професії, які ще донедавна традиційно вважались «чоловічими», але тепер все більше «фемінізуються».
   У заході одним із ключових спікерів виступила із доповіддю «Socio-political role of Ukrainian women» д.е.н., професор кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського Надія Резнік. У своїй презентації вона розкрила образ Берегині як хранительки сімейного вогнища в українській культурі, познайомила із видатними світовими постатями, які внесли вагомий внесок у культуру, мистецтво, освіту, науку, літературу і багато інших сфер життя, а також протягом усієї багатовікової історії щиро вболівали за свою країну та її соціально-економічний розвиток.
   До роботи вебінару долучилися студенти спеціальностей менеджмент та маркетинг факультету аграрного менеджменту, які теж прийняли участь у обговоренні. По завершенню найбільш активні слухачі отримали сертифікати.

Катерина Алексеєва,

доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook