Гостьова лекція заступниці начальника управління співробітництва з ЄС Міністерства економіки України Олени Куряти для студентів факультету ветеринарної медицини

30 листопада 2021, 8:00

26 листопада 2021 р. відбулася онлайн лекція для студентів факультету ветеринарної медицини спеціальності 212 “Ветеринарна гігієна, санітарія, експертиза” з дисципліни “Ветеринарна політика” на тему “Угода про асоціацію між Україною та ЄС”, яку провела заступниця начальника управління співробітництва з ЄС Міністерства економіки України Олена В’ячеславівна Курята.

Під час лекції розглядалися питання виконання плану заходів із виконання Угоди про асоціації з ЄС, а саме імплементації санітарних та фітосанітарних заходів у міжнародній торгівлі. Олена В’ячеславівна наголосила, що зобов’язання України в сфері санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ) складає 12% від всіх передбачених заходів, що налічує адаптацію понад 250 актів права ЄС за такими напрямками, як здоров'я тварин, корми та кормові добавки, забруднюючі речовини, державний контроль у сфері СФЗ, ідентифікація та реєстрація тварин, маркування харчових продуктів, стандарти утримання та поводження з тваринами, вимоги до безпечності харчових продуктів та кормів, харчові продукти тваринного походження, контроль ГМО та інші.

Крім того, обговорили законодавчі зміни, як вже прийняті Закони України, так і ті, прийняття яких очікується найближчим часом, в рамках концепції “від лану до столу” та виклики на шляху їх впровадження.

Особливо цікавою для студентів стала інформація щодо можливості відстеження прогресу виконання зобов'язань України за різними напрямками в рамках Угоди про асоціацію з ЄС на державному порталі системи “Пульс Угоди”.

Пані Олена підтримує активну життєву позицію і, незважаючи на свою зайнятість, регулярно долучається до викладання лекцій, ділиться своїм досвідом і знаннями та бере участь в обговоренні нагальних питань, які турбують студентів. В свою чергу, здобувачі вищої освіти мають можливість з “перших уст” отримати актуальну інформацію та пораду щодо напрямків майбутньої фахової діяльності і розширити професійні горизонти.


Валерія Юстинюк,
асистент кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook