Україна починається з тебе: студентський науково-методичний семінар до 30-річчя Незалежності України

31 травня 2021 року

 Свобода є фундаментальною характеристикою людського існування, оскільки свобода не те, чим володіють люди, а те, чим вони є за своєю суттю. Як універсальна характеристика людського буття, свобода стосується здатності людини обирати своє буття та керувати ним. День Незалежності – найважливіше національне свято в більшості країн світу, яке виражає виявлення свободи для її громадян. Не є винятком і Україна: 24 серпня є головним державним святом.

   30 років тому – 24 серпня 1991 року – на позачерговій сесії Верховної ради УРСР було прийнято Акт проголошення незалежності України та оголошено       Всеукраїнський референдум. Це доленосне рішення стало початком нового етапу в сучасній українській історії.
   До 30-річчя Незалежності України кафедрою філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету для студентів 2 та 3 курсі всіх факультетів НУБіП України було проведено науково-методичний семінар «Свобода як вища цінність»конкурс творчих робіт «Україна неймовірна: на шляху до незалежності». Метою заходів став розгляд свободи в її різноплановому категоріальному тлумаченні: як свободи волі людини; як суспільної свободи громадянина; як духовної свободи особистості.

 

В засіданні семінару  взяли участь та виступили з доповідями учасники гуртка «Сутність людини»

Чекаленко Антон, студент 2 курсу, спеціальності «Право», юридичний факультет. Поняття свободи в філософії.
Бондаренко Максим, студент 2 курсу, спеціальності «Право», юридичний факультет. Свобода в системі правових цінностей.
Кихней Максим, студент 2 курсу, спеціальності «Право», юридичний факультет.Функціональне призначення свободи у праві та межі її виміру.

 Програма науково методичного семінару
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook