Старостат на гуманітарно-педагогічному факультеті: з оптимізмом повертаємось до аудиторного навчання!

26 листопада 2021 року
   Світова пандемія, спровокована широким розповсюдженням Covid -19, внесла докорінні зміни у звичний ритм життя не тільки всіх українців, але і людей всього світу. Не залишилася без змін і сфера освіти: жодного разу з часів Другої світової війни країни в усьому світі не спостерігали закриття шкіл та закладів освіти в один і той же час і з тієї ж причини.

   Дистанційне навчання, на високому науковому та методичному рівні організоване у Національному університеті біоресурсів і природокористування України з використанням сучасних інноваційних технологій на основі різних інформаційних платформ, серверів і месенджерів, дозволило не припиняти освітній процес навіть у складний тривожний час.
   З плином часу, коли усій світовій спільноті стає зрозуміло, що пандемія – не на рік і не на два, що ми маємо звикнути до життя у нових, продиктованих нам Covid – 19, умовах, коли переважна кількість освітян прийняла єдино правильне у цій ситуації рішення вакцинуватись заради збереження життя, постало питання про те, яким шляхом іти далі освіті: залишатися процесом в домашніх умовах чи повернутися в аудиторії, забезпечивши здобувачам освіти доступ до затишних аудиторій, сучасних обладнаних лабораторій та кабінетів, врешті- решт, до «живого» спілкування, що, в першу чергу, забезпечує соціалізацію формування soft skills у майбутніх спеціалістів?
   Наукова університетська спільнота прийняла однозначне рішення: аудиторному навчанню – бути!
   25 листопада на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП відбулося засідання старостату із запрошенням представників деканату факультету, наставників академічних груп, метою якого було уточнення всіх організаційних моментів, що супроводжують вихід студентів 1-2 курсів - здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти на очне навчання.

   Теплі слова декана гуманітарно-педагогічного факультету, к.філос.н, доцента Інни Савицької, щирі посмішки викладачів та наставників, переконання заступників декана факультету Вадима Овчаренка, докт.філ.н, проф. Світлани Харченко додали студентам впевненості перед досить відповідальним і виваженим кроком – виходом в аудиторії. Вони повідомили студентам, що їх радо чекають викладачі, рідні аудиторії та кафедри; теплом і комфортом готові зустріти своїх мешканців студентські гуртожитки після їх тривалої відсутності.

 

   Зрозуміло, що кількамісячне навчання вдома наклало свій відбиток і на психологічний стан окремих студентів, і на рівень їх знань. Саме тому оптимістичні плани, підбадьорливі слова учасників зустрічі і переконання в успішному завершенні семестру (а воно не за горами) були так потрібні учасникам зустрічі!
   Представники студентського самоврядування університету та факультету Марина Когут та Маргарита Гулян запевнили присутніх на зустрічі викладачів, що студентство підтримує адміністрацію у пропозиції здобувачам освіти зайняти місце на аудиторних лавах.

   У ході теплої і щирої розмови було дано відповіді на питання, які тривожили студентів, нагадано про дотримання санітарних та протиепідемічних норм у навчальних корпусах, гуртожитках, транспорті. Також студентам була надана інформація про організовану можливість вакцинації на території студентського кампусу однією із запропонованих вакцин.
   З 29 листопада аудиторії наповняться студентськими голосами, там знову розпочнеться звичне для університетських стін таїнство – процес опанування нових знань. Хай вдалим буде навчання! Хай успішним буде кінець семестру! І нехай пандемії оминають нас!


Інна Лукащук,
студентка першого курсу скороченої форми навчання
спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво,
переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»,
Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook