У НУБіП України відбувся інформаційний вебінар «Горизонт Європа. Відкриті конкурси. Досвід та секрет успіху проєктних заявок»

23 листопада 2021 року
     З метою успішної підготовки конкурсних грантових заявок у програмі Horizon Europe та інших міжнародних і вітчизняних конкурсах Національним контактним пунктом «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України, https://nubip.edu.ua/horizon2020, був організований інформаційний вебінар «Горизонт Європа. Відкриті конкурси. Досвід та секрет успіху проєктних заявок» за участі представників НКП України, який відбувся 18 листопада 2021 року.

     Від Національного університету біоресурсів і природокористування України вітальним і заключним словом до учасників інформаційного вебінару виступили директор центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко, керівник НКП «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі НУБіП України Лілія Калачнюк, відповідно.
     Перший доповідач – Котенко Тетяна, керівник НКП Горизонт Європа «ЕІС», фахівець з фандрейзингу та грантрайтингу, виступила з доповіддю на тему «Огляд відкритих конкурсів», в якій зупинилася на актуальних конкурсах, характерних для малого і середнього бізнесу, успішні практики України, потенційні можливості участі малого і середнього бізнесу у конкурсі проєктних заявок робочої програми Горизонт Європа, а також проінформувала старт конкурсу проєктів у межах рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій “Горизонт 2020”, оголошений МОН України.

     Друга доповідь на тему «Горизонт 2020. Досвід: реалізація проєкту та участь у каскадному фінансуванні» Симочко Таїсії (керівника НКП "Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка" робочої програми Горизонт 2020 на базі Ужгородського національного університету) була присвячена розкриттю власного досвіду в участі у проєктах Горизонт 2020 та їх фінансуванню, зокрема каскадному.

     Третій доповідач – Лілія Калачнюк, керівник НКП "Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка" робочої програми Горизонт 2020 на базі НУБіП, спинилася на актуальних конкурсах кластеру 6 «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)», Горизонт Європа робочої програми Горизонт Європа та актуальних консультаційних матеріалах з оформлення конкурсних заявок та використання українських та європейських вебресурсів для пошуку необхідної інформації на всіх етапах формування проектної заявки Горизонт Європа.

     Учасники міжнародного вебінару активно користувалися «чатом» для уточнення відповідної інформації.
    Висловлюємо подяку керівництву НУБіП України за надання можливості проведення вебінару на платформі Zoom.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП "Продовольство, біоекономіка, природні ресурси,
сільське господарство та навколишнє середовище
(включаючи відповідні місії та партнерства)" 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook