Сучасні тренди м’ясопереробної галузі у відкритій лекції декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

2 листопада 2021 року
     Інновації, вдосконалення технологій, нові вимоги до майбутніх фахівців, конкурентний рівень на кадровому ринку та багато інших осучаснених позицій, породжують появу змінності і безпосередньо в освітньому процесі. Ці вимоги стосуються кожного його елемента. Нестають виключенням і лекційні заняття. Саме відкрита лекція – першочергова позиція у процесі ознайомлення здобувача вищої освіти з навчальним предметом, з відповідними суспільними відносинами в галузі технологій  тощо.

     Бути на одній хвилі зі світом, отримуючи новий досвід, при цьому передаваючи власний та постійно прагнути до удосконалення і забезпечення відповідності часовим вимогам – педагогічне кредо викладача.

      Саме з цією метою відбулася відкрита онлайн-лекція, яку підготувала професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, д.т.н., професор Лариса Баль-Прилипко для магістрів спеціальності 181 Харчові технології з навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі».

     На самому початку лекції лектор окреслила план роботи лекції «Сучасні тренди в альтернативних продуктах харчування» та приступила до викладення матеріалу.

 

     Викладачі та студенти дізнались про сучасні технології та тренди, які потрібно знати майбутнім спеціалістам у сфері інноваційного харчування. Серед актуальних трендів прозвучали такі напрям, як технології 3D друку м’яса, м'ясо з пробірки, рослинні інновації.

     Останній трендом, про які було згадано, - це технології рослинного м’яса. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса - майже не існує. Проаналізувавши актуальні харчові тренди стало зрозумілим, що вироби на рослинній основі потребують уваги з боку вдосконалення технологій та створення більш різноманітного асортименту.

     Завдяки чіткості, послідовності та систематичності викладання, поданий матеріал був доступним і зрозумілим для студентів. Використання наочного відображення, наведення прикладів практичного застосування інформації  активізувало увагу слухачів, формувало зацікавленість не лише темою лекції, а й навчальною дисципліною в цілому.

 

    Для оцінки якості проведення заняття всі присутні заповнили онлайн-анкетування, за результатами якого позитивно оцінили відкриту лекцію Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни, відзначили високий рівень володіння матеріалом, контакт лектора з аудиторією, доброзичливий характер лекції і повагу до студентів, рівень кваліфікації та зацікавленість у вдосконаленні навчального процесу.

Валентина Ісраелян,
асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook