Турборежим першокурсників – агробіологів

October 2, 2021

 

Вступна кампанія 2021 року видалася для агробіологічного факультету найпродуктивнішою за кількістю вступників. Цьогоріч маємо 282 новобранці.

Це досягнення важливо було закріпити позитивними враженнями першокурсників від процесу навчання у Національному університеті біоресурсів та природокористування України.  Деканат, куратори, викладачі, залучені до навчального процесу, студкуратори академічних груп доклали максимальних зусиль, щоб період адаптації для вступників став цікавим, змістовними та комфортним.

Почалося усе традиційно: зі знайомства, короткого анкетування та першого випробування – запам’ятовування імен одногрупників та викладачів.

«Школа першокурсника» - безперечно знакова подія, завдяки якій стали зрозумілими правила студентського життя, нові можливості розвитку навчальних, спортивних і творчих здібностей.

Нарешті 1 вересня – таке довгоочікуване посвячення у студенти, хвилююча мить вручення студентських квитків і залікових книжок.

Після святкування офіційного старту навчального року вирішили прогулятися середмістям Києва. Для першого знайомства обрали парк Шевченка.

Далі були суботні чаювання у перерві між парами, відвідини гуртожитку, прогулянки неймовірною територією НУБіПу та особливою окрасою університету - Ботанічним садом.

Неабияким випробуванням став насичений режим навчання: шестиденний робочий тиждень, чотири пари щодня. Вразив першокурсників університетський рівень викладання  англійської та української мови, цікаві й захоплюючі лабораторні роботи з органічної і неорганічної хімії, практичні з інформатики, де кваліфіковано допомогли розібратися з новим, досі невідомим світом під назвою Elern!

Бібліотечний квест - реально важливий захід від творчих бібліотекарів Університету! Пізнавально, корисно, драйвово! А команді-переможцю було ще й солодко. Та найголовніше, що з перших днів навчання, нашим студентам вже відомо про інформаційну культуру - академічну доброчесність, ресурси та допомогу, яку наукова бібліотека може їм надати (електронна доставка документів, цифрова бібліотека, тощо).

 

Культурно-пізнавальна програма була не менш насиченою, ніж навчальна. Нас гостинно прийняли  Музей історії Університету, Музей лісових звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського, Музей ґрунтів ім. проф. Голдіна.

 

Яскраві емоції та насичений відпочинок після занять подарували такі загальноуніверситетські заходи, як конкурс «Пісня першокурсника НУБіП України» та перегляд фільму під відкритим небом!


Без сумніву, без допомоги колег організація і проведення цих заходів були б неможливими. Велика вдячнісь усім небайдужим!

Долучилися наші першокурсники і до культурного життя столиці, відвідали Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з його унікальними колекціями західного і східного мистецтва, а також насолодились виставою «Грек Зорба» у Національному Академічному драматичному театрі ім. Івана Франка з Анатолієм Хостікоєвим та Наталією Сумською у головних ролях.

Окрема захоплива складова першого місяця навчання – це спортивні змагання: футбол, волейбол, шахи. І це не лише про участь та шалене щастя перемоги (хоча і про це також, адже агробіологічний здобув дві університетські першості), але і про причетність та радість вболівальників.

Ну і звичайно, нові друзі, сусіди по кімнаті, мистецтво життя у гуртожитку, відчуття самостійності!

У підсумку першого студентського місяця з впевненістю можна стверджувати, що місія «ВСТИГНУТИ ВСЕ» - виконана!

Проте… Усе це - лише перший проміжний результат. Попереду новий виклик – дистанційне навчання. Але наші першокурсники озброєні, адже у них уже є розуміння процесу, мотивація, навчальні інструменти, ресурси та наша викладацька підтримка!

 

 

Анна Ярош

доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології,

наставник 4 групи 1 курсу агробіологічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook