В університеті функціонують курси з фундаментальних дисциплін – математики, фізики, хімії, біології та англійської мови для першокурсників

September 17, 2021
     Уже четвертий рік поспіль в Університеті успішно функціонують, започатковані ректором університету Станіславом Ніколаєнком, компенсаційні безоплатні курси з базових дисциплін – фізики, хімії, біології, математики та англійської мови. У 2021 році поглиблення знань першокурсників з фундаментальних та природничих дисциплін проходять за наказом ректора від 10.09.2021 р. № 834.
 
     Згідно з наказом ректора, викладачами відповідних профільних кафедр на початку вересня було проведено зрізи знань з базових дисциплін серед студентів першого курсу університету.
     За результатами проведеної роботи запропоновано відвідувати компенсаційні курси для поглиблення знань з фундаментальних дисциплін тим здобувачам вищої освіти, стартова підготовка яких з окремих дисциплін для навчання в університеті є недостатньою. Основною метою таких курсів є “вирівнювання” рівня попередньої підготовленості студента з його академічною групою для продовження здобуття вищої освіти за першим бакалаврським рівнем.
     У цьому році виявили бажання відвідувати такі курси 1476 студентів першого курсу, а саме: з хімії – 378, з фізики – 139, з математики – 487, англійської мови – 397 та з біології – 75 осіб.
 
     25 серпня 2021 року розпочався І-й осінній семестр у нового поповнення бакалаврів – першокурсників, а вже з 6 вересня успішно тривають курси, які проводять досвідчені науково-педагогічні працівники університету:
  • з хімії – професори Копілевич В.А., Антрапцева Н. М., доценти Абарбарчук Л.М., Кочкодан О. Д., Жила Р.С., Панчук Т.К. та ін.;
  • з фізики – професор Відьмаченко А.П., доценти Гуменюк Я.О., Ільїн П.П., Залоїло І.А., Годлевська О.О. та ін.;
  • з математики – доценти Шостак С.В., Скубак О.М., Панталієнко Л.А., Артемчук Л.М., Іванова Ю. І., Ружило М.Я., Стеблецький А.Л., Савчук С.Г. та ін.;
  • з англійської мови – доценти Христюк С.Б, Моаншненко Л.В., Грабовська І.В., Клименко Л.В., Шанаєва-Цимбал Л.Я. та ін.;
  • з біології – професор Кліх Лариса Володимирівна.

  

     Програма курсів з фундаментальних дисциплін розрахована на 20 аудиторних годин – 4 години на тиждень. На сьогодні викладачі проводять усі заняття в очному форматі, а надалі за потреби та, зважаючи на епідемічну ситуацію, перейдуть і в дистанційний режим з використанням таких програм як Cisco Webex, Zoom, Google Meet та ін.
 
     За відгуками, студенти дуже задоволені якістю викладання усіх дисциплін, а навчання на таких курсах дозволить їм краще засвоювати складний матеріал основної програми навчання на бакалавраті.
 
Бажаємо всім слухачам курсів відмінних успіхів у навчанні
та в освоєнні не простої ролі студента провідного університету!
 
Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу  
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook