Шейх Нассер Алмутава готовий до співпраці з НУБіП України

September 13, 2021
     Сьогодні університет відвідала делегація представників Саудівської Аравії на чолі з шейхом Нассером Алмутава. Серед гостей був і Президент України (2005-2010 років) Віктор Ющенко. Шейх Нассер Алмутава засновник та керівник SAMAMA Houlding Group, диверсифікована компанія з більше ніж 200 тис працівників.

     Під час зустрічі т.в.о. ректора Вадим Ткачук представив членам делегації університет та його можливості, а директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида – науковий потенціал цього підрозділу НУБіП.

  

     Віктор Ющенко, обґрунтовуючи доцільність такої зустрічі, говорив про необхідність Україні налагоджувати відносини з групою арабських країн, зокрема Саудівською Аравією, розробляти потенційні плани співпраці тощо. І в цих планах значне місце може посісти НУБіП з його осередком лісівничої науки. Особливо на етапі, коли саудити реалізовуватимуть амбітний план заліснення пустель – висадки десяти мільярдів дерев. Наш університет може стати надійним партнером: мова про освітню і наукову сферу, обмін студентами і викладачами. Шейх висловив бажання ініціювати надання іменних стипендій громадянам Саудівської Аравії для навчання в нашому університеті. Для опрацювання таких планів, на основі яких можна формувати подальші відносини піде 7-10 днів.

  

     До зустрічі долучилися і науковці НААН України.

     Делегація відвідала родзинку університету – ботанічний сад.

 

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook