Безпека – наш постулат! В кампусі пройшли навчання з протипожежної безпеки

10 September 2021, 9:00
     05 вересня 2021 року на території студентського містечка відбулося навчання мешканців гуртожитків №2, №3, №8, що знаходяться по вулиці Блакитного, яке спрямоване на вивчення заходів пожежної безпеки в гуртожитку, порядку сповіщення про пожежу, дій під час пожежі та в умовах конкретної надзвичайної ситуації, застосування первинних засобів пожежогасіння.

     Під час практичного навчання виступили директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, провідний фахівець відділу пожежної безпеки Василь Тарасенко та заступник директора студентського містечка Максим Лазаріді, які надали рекомендації щодо заходів попередження виникнення пожежних ситуацій та порядку дій, а також надання першої медичної допомоги та профілактики сезонних захворювань.
     Василь Тарасенко продемонстрував роботу вогнегасників. Розповів про принципи їх дії та особливості будови вуглекислотного і порошкового вогнегасника. Пояснив, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання.

     Крім того, на зібранні були повторно доведені вимоги Наказу МВС України № 1417 «Про затвердження Правил пожежної безпеки України». Після виступів присутнім було продемонстровано відеоінформацію про виникнення пожежі та механізм дій студентів у такій ситуації, а також відеоролик, підготовлений ДСНС України, щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій та заходів по їх ліквідації.

     Максим Лазаріді наголосив, що знання та вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння у разі виникнення надзвичайної події, допоможе зберегти не лише майно, а й життя.

Запобігти, врятувати, допомогти – гасло зібрання!

Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook