74-а студенська конференція "Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів"

November 21, 2020

19 листопада, у рамках 74-ї науково-практичної студентської онлайн конференції «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України в умовах глобальних викликів» секції № 1: «Економіка праці та соціальне партнерство». Відкрив захід з вітальним словом голова секції, завідувач кафедри економіки праці та соцального розвитку, д.е.н., професор, заслужений економіст України  – Олександр Юхимович Єрмаков.

 Професор Єрмаков наголосив на важливості проведення заходів подібного формату, де студенти мають можливість репрезентувати свої здобутки і наукові досягнення. Олександр Юхимович побажав учасникам успіхів, плідної роботи та цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань. Питання, які розглядались на конференції, викликали неабиякий інтерес у студентів. Загалом, більше 50 учасників долучились до участі в роботі секції. Представництво учасників і доповідачів (всіх спеціальностей факультету та всіх навчальних курсів) підтвердило актуальність питань, винесених на обговорення в секції, в сучасних умовах. Магістри першого і другого року навчання та бакалаври 4 курсу мали змогу оприлюднити свої наукові розробки. Досить важливий та неоціненний досвід виступів та захисту власної думки в онлайн режимі отримали студенти першого курсу, які прийняли досить активну участь в роботі секції. До вітальних слів долучилися заступник декана економічного факультету к.е.н., доц. Нагорний В.В. та керівник секції к.е.н., доц. Балан О.Д.

Модератором конференції був к.е.н. доцент кафедри Балан Олександр Дмитрович, який презентував програму конференції та порядок виступів, а згодом надав слово виступаючим. Студенти презентували свої теми під час доповідей у підготованих, ілюстрованих матеріалах. Кожен учасник намагався якомога глибше висвітлити свої отримані результати і бути лаконічним у наданих відповідях.

 Виступи учасників були досить змістовні та викликали цікаві дискусії, студенти обґрунтовано давали відповіді на питання учасників конференції, що говорить про поглиблену підготовку до участі та опрацювання необхідного матеріалу на високому фаховому рівні.

 

 

 

 

Студентська науково-практична конференція об’єднала дистанційно студентів спеціальності 051 "Економіка"та 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" різних рівнів освіти та курсів, а також викладачів кафедри для обговорення проблематики економіки праці та соціального партнерства. Всі учасники переконались у тому, що ще є досить багато актуальних тем для дослідження та висвітлення.

За підсумками проведеної студентської конференції підготований звіт та сформований збірник тез доповідей, який буде розміщено на сайті кафедри економіки праці та соціального розвитку.

На засіданні кафедри економіки праці та соціального розвитку, яка відбулась по завершенні роботи конференції, відбулось обговорення роботи секції №1 «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ПАРТНЕРСТВА» та консолідованим рішеннями прийнято відмітити найбільш вдалі доповіді.
Перше місце за участь в конференції зайняла Діана Чепчак магістр 2 р.н. економічного факультету НУБіП України (науковий керівник - Гребеннікова А.А., к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку) з доповіддю на тему «Стратегічні напрями підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств на засадах корпоративної соціальної відповідальності».
Друге місце розділили: Діана Гайдай магістр 1 р. н. економічного факультету НУБіП України (науковий керівник – Нагорний В.В., к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку) з темою доповіді «Дівчата-STEM» можливість розвитку жінок, як елемент соціальної відповідальності бізнесу» Аліна Андрійчук, студентка 1 курсу економічного факультету НУБіП України (науковий керівник – Балан О.Д., к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку) з доповіддю на тему «Система соціально-трудових відносин та характеристика її складових». Ірина Кондрасевич, студентка 1 курсу 12 групи спеціальності «Облік і оподаткування» НУБіП України (науковий керівник – Коваленко Л. В., ст. викладач кафедри економіки праці та соціального розвитку), тема «Шляхи покращення якості трудового життя колективу»
Третє місце: В. Науменко, студентка 3 курсу економічного факультету НУБіП України (науковий керівник – Ланченко Є.О., к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку); І. Гапонюк, студентка 1 курсу 12 групи спеціальності «Облік і оподаткування» НУБіП України (науковий керівник – Коваленко Л. В., ст. викладач кафедри економіки праці та соціального розвитку); Ю.Кушим, магістр 1 р.н. економічного факультету НУБіП України (науковий керівник - Гребеннікова А.А., к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку).

Всі учасники отримають сертифікати участі в роботі конференції та збірник тез в електронному вигляді. 

Підсумовуючи результати роботи секції, вважаємо, що представлені наукові дискусії, які відбувалися на конференції з питань економіки праці та соціального партнерства – це початок реалізації реформ в соціально-економічній сфері України, а мета науково-практичної студентської конференції досягнута в повній мірі. Дякуємо за участь в конференції студентам та висловлюємо подяку науковим керівникам за якісну підготовку доповідачів.

О. Балан, доцент, к.е.н.,
доц. кафедри економіки праці та соціального розвитку,
керівник секції;
О. Рубан, к.е.н., асистент кафедри
економіки праці та соціального розвитку,
секретар секції

Збірник тез можна скачати тут
Програму конференції можна скачати тут
Інформаційний лист можна скачати тут

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook