Прогноз переміщення потенційно забрудненого атмосферного повітря, зумовленого пожежами в ЧЗВ на 10-11 квітня

April 10, 2020
м. Київ

Згідно з інформаційною довідкою, наданою Інформаційно-кризовим центром Держатомрегулювання на 08:00 годину 10.04.2020, окремі зони пожежі мають місце у Денисовицькому, Котовському, Когородському лісництвах Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення.

За даними про розташування зон пожежі та характер горіння, на базі даних метеопрогнозу за допомогою системи підтримки прийняття рішень RODOS було змодельовано потенційне розповсюдження забрудненого продуктами горіння атмосферного повітря над Київською областю.

Відповідно до прогнозних розрахунків на 10.04.2020, траєкторії руху потенційно забруднених повітряних мас будуть проходити через Іванківський, Бородянський та Вишгородський райони Київської області та м. Київ. Прогнозовані концентрації Cs-137 у приземному шарі повітря м. Києва можуть сягати декількох мБк/м3. Ці концентрації не становлять загрози життю та здоров’ю населення та є у 100 і більше разів нижчими від допустимого рівня, встановленого НРБУ-97, який дорівнює 800 мБк/м3.

Прогноз розповсюдження потенційно забруднених повітряних мас на період з 03:00 10 квітня до 03:00 11 квітня 2020 року представлено нижче.

 

 

 Джерело: Державного підприємства Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки 

https://sstc.ua/news/prognoz-peremishennya-potencijno-zabrudnenogo-atmosfernogo-povitrya-zumovlenogo-pozhezhami-v-chzv-na-10-11-kvitnya

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook