Студентка Світлана Гунько: магістри ННІ лісового і садово-паркового господарства продовжуюють опановувати фах

March 27, 2020
     Незважаючи на запровадження в Україні карантину, студенти та викладачі мають чудову можливість не збавляти обертів і продовжувати навчання за допомогою сучасних інформаційно-комунікативних технологій, зокрема, навчального порталу Еlearn. Сьогодні ми провели розмову зі студенткою ННІ ЛіСПГ, щоб дізнатися, як проходить її дистанційне навчання.

  • Назвіть себе, будь ласка. Де Ви перебуваєте під час карантину?

  – Мене звати Світлана Гунько. Я студентка магістратури ННІ лісового і садово-паркового господарства спеціальності «Садово-паркове господарство». Виникли певні обставини, що під час карантину моїм місцем перебування став університетський гуртожиток №8.

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

  – Безперечно, звикати до нових умов не так легко, як здавалося б, на перший погляд. Щодо режиму дистанційного навчання можу сказати, що в основному навантаження теж саме, просто потрібно опрацьовувати більше матеріалу, а саме лекційні заняття, які нам публікують та оновлюють викладачі. Також, варто зазначити, що викладачі з розумінням поставилися до карантину, оскільки вони спеціально виділяють більше часу, коли студенти мають змогу активно обговорювати питання, що стосуються певного предмету.

  • Які маєте побажання для викладачів?

  – Більшість студентів з моєї групи роз’їхалися по своїх домівках, і, на превеликий жаль, не всі мають доступ до інтернету. Серед моєї групи ця проблема справді актуальна. Всіх викладачів ми ставимо до відома про таких студентів. Єдине прохання до деяких викладачів – зменшити кількість робіт, адже їх написання займає занадто багато часу, а ми ще й самостійно опрацьовуємо лекційний матеріал.

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

  – Чесно кажучи, на самостійне навчання я витрачаю щодня в середньому по 4-5 годин, хоча бували й такі дні, коли це займало 7-8 годин, оскільки одночасно в стислі терміни потрібно було завантажити на електронні курси багато практичних робіт.

  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки або вивчати іноземну мову?

 – Під час карантину, окрім навчання я читаю фахову літературу, яка знадобиться для написання магістерської роботи та в майбутньому на роботі за спеціальністю. Також я відвідую багато спеціалізованих сайтів, де розмішена цікава інформація щодо моєї професії. Крім того, гріх не виділити трішки часу і для спорту, адже це важлива запорука міцного здоров’я.

  • Чи виділяєте час для написання випускної магістерської роботи?

– Було б неправильно не приділяти час і для магістерської роботи. На даний момент, я опрацьовую літературу та оформляю результати досліджень, які було проведено на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

Розмову вела Ірина Бобошко-Бардин,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook