СЛЮСАР ІЗ ЗОЛОТИМИ РУКАМИ: 38 РОКІВ НА СЛУЖБІ У ЯСНОЗІРСЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ

February 21, 2019
Ліси Черкащини

Ось вже 38 років невтомно працює у Яснозірському лісництві державного підприємства «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Віктор Миколайович Щербина. Це слюсар із золотими руками та щирим серцем. 

У далекому 1981 році Віктор Миколайович разом з родиною переїхав на Черкащину і прийшов працювати у Яснозірське лісництво Корсунь-Шевченківського лісгоспу трактористом. З 2002 року працює слюсарем. Він розуміється на техніці, справляється з неполадками будь-яких складних механізмів і знає всі тонкощі слюсарної справи.

Його працьовиті руки разом з іншими яснозірськими лісівниками зуміли дати нове життя німецькій машині «Магірус» 1962 року випуску. Цей протипожежний автомобіль, який був «не на ходу» та припадав пилом у гаражі, лісівники перебрали по-запчастинах, пофарбували, встановили новий мотор, відновили водяну пушку та обладнали двома помпами: одна – забирає воду із свердловини, інша – з будь-якої іншої водойми. Ця диво-машина дуже практична для гасіння лісових пожеж, має повний привід – шість на шість, її бак вмішує 5 тон води, а струмінь досягає 50 метрів. Звичайно цього німецького монстра ремонтували всім лісництвом, але професійна кмітливість та золоті руки Віктора Миколайовича допомогли, щоб у цього модернового автомобіля нарешті загуркотів мотор.

Інформація з сайту Черкасього обласного
управління лісового та мисливського управління

https://lis-ck.gov.ua/?p=16235

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook