October 30, 2015
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 12, ауд. 412
В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення безпечною та якісною харчовою продукцією. Однак для гарантованого забезпечення здоров'я населення і сталого розвитку суспільства в всіх напрямках діяльності, необхідне розуміння глибинної спільності різних агро- та харчових технологій як вихідної бази для розробки системи науково-інноваційних пріоритетів, насамперед пов'язаних із гарантією безпечності та якості продуктів харчування.

Саме цій актуальним тематиці була присвячена відкрита лекція д.т.н., професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів 29.10.2015 року Баль-Прилипко Л.В.
(для завантаження натиснути на посилання)

Основні актуальні питання , які були представлені на розгляд :
·Актуальні тенденції вітчизняної м’ясопереробної промисловості
·Інноваційні технології, як пріоритет розвитку харчової промисловості України. Основні приорітети розробки інноваційної концепції якісних та безпечних харчових продуктів
· Сутність концепції та виробництво функціональних м’ясних продуктів .
· Скринінг інформації використання способів та речовин , що мають консервуючи властивості: біологічні способи консервування, прийоми нанотехнологіїй, використання активованих водних систем.
·Концептуальні принципи інноваційних технологій якісних та безпечних м’ясних виробів.






На відкриту лекцію, яка згідно робочої програми навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі» для магістрів спеціальності 8.05170104 «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», завітали студенти 3-го, 4-го курсів денної та заочної форм навчання, аспіранти, НПП факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, НПП кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології ветеринарного факультету, представники навчального відділу – Тракай В.Г., представники ради роботодавців факультету: директори і технологи компаній: «Технологія Трейд, «Альма-Века», «М'ясо-Буковелю», «Рапс», «Максис-плюс», завідувач кафедрою харчових технологій Київського кооперативного інституту бізнесу і права, проф.Ромаданова В.О. та ін.





Матеріали (лекції, презентації, підручник, монографія, посібники, додатки, тощо навчальної дисципліни «Актуальні проблеми галузі») щодо вивчення даної дисципліни знаходяться у відкритому доступі для користувачів і розміщені на електронному ресурсі НУБІП України та у бібліотеці.


Лекція проф. Баль-Прилипко Л.В. була проведена на високому науково-методичному рівні, в діалоговому стилі, з використанням наочних, технічних та відео засобів, з науковою систематичністю та логічною послідовністю викладення матеріалу.


Необхідно відмітити емоційний рівень викладення лекційного матеріалу та контакт з аудиторією, уміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів, що вказує на високі професійність, науковий рівень володіння матеріалом дисципліни, як зазвичай це притаманно для усіх лекцій Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко.



В цілому, необхідно зазначити, що з таких лекційних занять та лекторів необхідно брати приклад як аспірантам, молодим вченим так і науковцям із досвідом викладацької діяльності.
В.о.зав.каф.технології мясних, рибних
та морепродуктів к.т.н., доц.Савченко О.А.