Магістри 1 року навчання юридичного факультету продовжили опанування дисципліни «Філософія права» з роздумів про сенс правового буття і цінність людського життя

February 9, 2023

Перше практичне заняття з навчальної дисципліни «Філософія права» у цьому семестрі магістри 1 року навчання юридичного факультету розпочали з роздумів про сенс буття і цінність людського життя. Темою сьогоднішнього обговорення стали філософсько-правові виміри буття, яка викликала інтерес у присутніх.

 

Магістри висвітлили питання ідеї права як абстрактного поняття, обговорили питання що таке  правове життя; думку про те, що час є філософською категорією. Жвава дискусія точилася і навколо людського життя, яке вимірюється в часі. Магістри розмірковували над цінністю людського життя і над тим, чи можна його виміряти в грошовому еквіваленті.

 

Практичні заняття в обох групах були дуже насиченими, інформативно-змістовними. Кожен з присутніх міг висловити власну думку і поміркувати над питаннями, які турбують філософів, юристів інших науковців ще з часів Античності.

Нам лише залишається побажати їм натхнення та успіхів в отриманні знань в новому навчальному семестрі!

 

Людмила Протосавіцька

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook