Форуму «SEB-2022»: напрями поглиблення практико-орієнтованого навчання студентів факультету ІТ за участю бізнесу

23 July 2022, 9:37

  Учасники форуму «SEB-2022» до порядку денного взяли коло надзвичайно актуальних питань: як університет має готувати конкурентоздатних фахівців, спроможних створювати інновації в умовах війни та дистанційного навчання у відповідності до запитів ринку праці. Саме партнерство між бізнесом і ЗВО відіграє в цьому процесі ключову роль.

   Інший важливий напрям співпраці – залучення технологічних транснаціональних компаній до забезпечення освітнього процесу. Компанії світового рівня, такі як Microsoft, Cisco, Google, Amazon, беруть активну участь у академічних програмах, забезпечують сучасним програмним забезпеченням на освітніми ресурсами, організовують семінари та тренінги. На секції виступив представник компанії Microsoft в Україні Павло Шатерник. Він наголосив на давній співпраці з факультетом, за час якої понад 30 студентів та 15 викладачів пройшли професійну сертифікацію за трьома лінійками Microsoft, університет має доступ до ліцензійного ПЗ та хмарних сервісів Microsoft. Павло закликав інші факультети приєднуватися до використання технологій Microsoft у своїй науковій діяльності.

   Створення спільних лабораторій з ІТ-бізнесом – ще один варіант об’єднання зусиль освіти і бізнесу. Центр компетенцій ERP систем (створено спільно з економічним факультетом та компанією Проком), навчальна лабораторія Soft Farm (спільно з механіко-технологічним факультетом та компанією Soft Farm), наукова лабораторія аналізу та обробки даних (спільно з компанією AgroOnLine) успішно використовуються для формування у студентів компетентностей з розробки та впровадження корпоративних систем, інформаційних систем управління виробничими процесами в аграрній сфері під час навчальних практик та лабораторних занять. Цей напрям на секції представила Ліана Кириленко, представник компанії «Проком».

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook