Завершальні акорди випускників

June 9, 2022

 

Завершення навчального року для випускників ОС «Бакалавр» спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»  є важливою та відповідальною подією. Особливого значення для випускників набуває захист курсових проектів перед атестаційним екзаменом. Адже, саме на співбесіді проходить контакт між студентом і викладачем, де випускник може розкрити свої фахові знання і здібності на повну силу, хоча й у дистанційній формі.

На кафедрі овочівництва і закритого ґрунту  7 червня успішно пройшов захист курсових проектів під головуванням завідувача Івана Федосія та членів комісії, доцентів Олександра  Цизя й Ірини Бобось. На жаль, в жорстких реаліях сьогодення, співбесіда проходила в дистанційному режимі. Однак, це не завадило випускникам представити високий рівень фахових знань членам комісії та всім присутнім. Захищали курсові проекти 10 студентів денної та 4 – заочної форми, які навчались в НУБіП України та 7 випускників заочної форми Відокремленого структурного підрозділу «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України».

Студенти вільно володіли матеріалом, розробляючи технології вирощування овочевих культур у відкритому ґрунті та  закритому ґрунті; складаючи технологічні плани культивування грибів різними способами.  

Варто сказати, що під час співбесіди, студенти намагались успішно вирішувати виробничі завдання та продемонстрували набуті ними знання  й уміння. Більшість випускників впевнено відповідали на запитання, чим підтвердили готовність до присвоєння набутого фаху.

Знання були оцінені на високому рівні. Випускники, які навчалися в НУБіП України захистили курсові проекти з високим середнім балом, в т.ч. денної форми – 85, заочної – 83 бали. Серед випускників денної форми навчання високий рівень продемонстрували Бабій Сергій – в розробці технологічного плану одного циклу культивування печериці двоспорової у культиваційній камері; Білоголова Катерина та Яременко Михайло – в розробці технології вирощування кабачка й цибулі ріпчастої у відкритому ґрунті; Черкас Марія – в розробці проектно-технологічного рішення зі створення технологічного плану вирощування помідора у плівковій теплиці без додаткового обігріву. Похилько Іван та Компанець Катерина продемонстрували високий рівень знань у вирішенні виробничих завдань щодо вирощування овочевих культур у відкритому ґрунті серед випускників заочної форми навчання.

Водночас успішно намагались розв’язати поставлені завдання й студенти заочної форми Відокремленого структурного підрозділу «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України». Їхня успішність становила в середньому 75 бали. Серед випускників підрозділу високим рівнем знань у вирішенні виробничої ситуації було відзначено Брецко Наталію, яка успішно продемонструвала розробку технології вирощування капусти білоголової розсадним способом у Поліссі.

Вітаємо випускників з успішним захистом курсових проектів! Бажаємо успіхів в проходженні остаточного контролю знань на атестаційному екзамені! Мирного неба та нових здобутків в опануванні вищого фахового рівня!

Чекаємо в магістратурі!

 Іван Федосій,

Завідувач кафедри овочівництва ізакритого ґрунту,

                                                                              Ірина Бобось,

доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook