Відбулася відкрита онлай-лекція к.е.н., доцента кафедри економіки Балана Олександра Дмитровича

May 10, 2022

9 травня 2022 року відбулася відкрита онлай-лекція к.е.н., доцента кафедри економіки Балана Олександра Дмитровича з дисципліни «Економіка і підприємництво» (розділ «Підприємництво»). Лекція проводилася для  для студентів агробіологічного факультету за спеціальністю 201 «Агрономія».

Тема лекції “Організація виробничих процесів та нормування праці в рослинництві”. В межах тематики, передбаченої навчальною програмою вивчення курсу, лектором було розкрито теоретичні питання організації основних трудових процесів в рослинництві та поняття, завдання й методи нормування праці. Зосереджено увагу на оволодінні способами вивчення трудових процесів для встановлення науково обґрунтованих норм виробітку та удосконалення трудових операцій на механізованих польових роботах та ручних роботах в рослинництві. Розкрито методику встановлення норм перевезень в сільськогосподарських підприємствах.
 
 
Лектор підібрав цікавий науковий матеріал, що дозволив застосовування прийомів розповіді, освоєння різноманітних методик пояснення та коментування. Олександр Дмитрович зберіг стійку увагу студентів протягом всього заняття та підтримував постійний зв'язок з аудиторією. Окрім того, викладач використовував сучасні методичні прийоми та заохочувальні стимули з використанням прикладів сучасного виробничого процесу. Лектор розповів якими знаннями, вміннями та навичками повинні володіти фахівці-технологи.
На лекції були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедри економіки. Заняття було проведене на високому науковому, і навчально-методичному рівні й одержало схвальні відгуки, зокрема відзначено вміння зосередити увагу слухачів на головних положеннях матеріалу лекції, створити творчу та робочу атмосферу.
Анна Якимовська
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook