Селекціонери переймають досвід іноземних спеціалістів, відвідуючи конференції, огранізовані компанією Travelite

April 5, 2022

І все буде добре...

С. Вакарчук

   Чи варто знову нагадувати, що селекціонери – це багатопрофільні спеціалісти? Ми вивчаємо не лише закони спадковості і мінливості, а й розвиваємося в усіх сферах сільського господарства.

  Travelite MICE&Travel Ukraine організували трьохденну конференцію про важливість мікроелементів у сільськогосподарському виробництві. Мікроелементи необхідні, оскільки рослинам необхідний належний баланс усіх необхідних поживних речовин для нормального росту та оптимального врожаю. Їх доповідачі обговорюють роль мікроелементів, детально висвітлюючи кожен із них та систематизуючи загальну та наукову інформацію, щоб усунути потенційні бар’єри для максимально можливого виробництва. 
   У зв’язку з ситуацією в Україні, фермери зіткнулися з труднощами з ресурсами, тому доповідачі радять, як заощадити на ресурсах і використовувати їх з максимальною віддачею на інвестиції. Хоча в невеликих кількостях, мікроелементи мають значення, і їх роль не можна недооцінювати.
   Світлана Омельчук, студентка 4-го курсу, Олівер Аду Боаче, магістр 1-го року, та Ірина Шпакович, аспірант, що навчаються на кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, також вирішили прийняти участь у цій конференції, яка проходить англійською мовою з перекладом на українську мову.
   Варто зазначити, що команда Travelite працює і підтримує українську армію, українських сільгоспвиробників та українцій, а тому на початку конференції, засновник компанії Роман Гринишин запропонував всім взяти участь у розіграші N-Тестера. Головною умовою розіграшу є поширення інформації про благодійний проект «Світ відбудовує українське село» серед іноземних партнерів, друзів та знайомих.
   Першим виступив з доповіддю доктор Пол Білсборроу (старший викладач Школи природничих та екологічних наук Університету Ньюкасла, Великобританія) з темою «Сірка».
   Наступним був доктор Ригас Караманос (грунтознавець у відставці. Канада) з темою «Кальцій і магній».
   Завершив перший день конференції доктор Стівен Ван Вліт (регіональний спеціаліст із розповсюдження інформації в Університеті штату Вашингтон. США) з темою «Селен, молібден і залізо».
 
   Лекції були побудовані на основі найбільш поширених культур, зокрема, ріпаку, ячменю, цукрового буряку, люцерни, кукурудзи та інших.
   Розуміння фізіологічних процесів в рослинах, а також вплив на них мікродобрив, є важливими основою для створення нових сортів різних культур, адаптованих до тих чи інших технологій виробництва продукції рослинництва.
   Важко не згадати: доповідачі зазначали, що всією душею зараз знаходяться з Україною та підтримують нас.
Чекаємо продовження конференції.
Все буде Україна!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook