Кібербезпека один з основних постулатів для фахівців ІТ-галузі

February 17, 2022

Згідно договорів про співробітництво між школами Жашківської адміністративно-територіальної громади та факультетом інформаційних технологій НУБіП України передбачається проведення викладачами та співробітниками факультету семінарів, вебінарів по основним аспектам підготовки ІТ-фахівця, основним вимогам, яким він повинен відповідати.

16 лютого для викладачів та учнів старших класів шкіл Жашківської адміністративно-територіальної громади було проведено черговий вебінар “Кібербезпека простою мовою”.

В роботі вебінару прийняли участь також учні Ірпінського академічного ліцею, які зацікавились даною темою.

Провів вебінар заступник декана факультету інформаційних технологій, доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Блозва Андрій Ігорович.

  

Кібербезпека особливо актуальна на сучасному етапі, коли відбуваються кібератаки на сайти державних органів управління, банківські структури та великі приватні компанії.

Доступно і просто Андрій Ігорович розповідав про складові кібербезпеки, основним викликам, яким повинен відповідати професіонал ІТ-галузі.

Андрій Ігорович висвітлив проблеми, які можуть виникати у галузі телекомунікацій та інформатики, ризики, що виникають при користуванні комп'ютерами та комп'ютерними мережами.

Питання кібербезпеки важливі, оскільки урядові, військові, корпоративні, фінансові та медичні організації збирають, обробляють та зберігають величезні обсяги даних на комп'ютерах. Значна частина цих даних конфіденційна, будь то інтелектуальна власність, фінансові дані, особиста інформація або інші типи даних, для яких несанкціонований доступ або викриття можуть мати негативні наслідки. Тому необхідно вживати заходів для захисту своєї інформації.

Кібербезпека передбачає розуміння потенційних інформаційних загроз, таких як віруси та інший шкідливий код, передбачає знання та розуміння апаратних та програмних технологій, можливості їх застосовування.

В кінці лекції були численні запитання, які стосувались всіх аспектів ІТ-галузі, на які слухачі отримали змістовні та доступні відповіді.

 

Михайло Садко, доцент кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook