На кафедрі фінансів проведено Конкурс інвестиційних проектів

11 December 2021, 16:09
    6 грудня 2021 р. на кафедрі фінансів, відповідно до Наказу ректора НУБіП України,  в межах вивчення дисциплін «Інвестування» та «Фінансовий менеджмент» для студентів спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Економіка» в режимі онлайн проведено щорічний конкурс інвестиційних проектів
    Із вступним словом до студентів звернулась завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко і  привітала з першим кроком на шляху до втілення власних ідей у практику, наголосила на важливості роботи у команді і подальшої реалізації проектів.

 
 
   Для розробки інвестиційних проектів були створені робочі групи, які працювали протягом  визначеного періоду. На розгляд комісії були представлені інвестиційні проекти з вирощування технічних культур, а саме кукурудзи на зерно, соняшника та сої.Ці проекти передбачають швидкий термін окупності, до 2,5 років, фінансівання за рахунок як власних так і залучених коштів та реалізацію продукції як на внутрішньому ринку так і на експорт.

 

    З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення м’ясом, був представлений проект з вирощування індиків у фермерському господарстві «Хавест Агро» Черкаської області з терміном окупності - 3,5 роки. Перевагою цього проекту є що те, ринок мяса індиків в Україні характеризується  низькою конкуренцією.

    Актуальними були проекти з вирощування екологічно чистих продуктів, зокрема грибів-шампіньйонів а також помідорів у теплицях для задоволення потреб різних груп споживачів. Особливістю цих проектів є незалежність від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року. Проекти планується втілювати в Київській та Черкаській областях, джерелами фінансування є як  власні так і залучені кошти. Каналами реалізації продукції будуть супермаркети м. Києва та Київської області, а також м. Черкас.

     Досить цікавим виявися проект з вирощування технічних культур, з яких можна виробляти якісне і натуральне волокно, а саме технічної коноплі. Проектом передбачено вирощування технічних конопель з метою отримання насіння і трести на земельній ділянці площею 200 га в Київській області. Згідно з концепцією Проекту, продукція буде реалізована як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Планується використовувати сорт конопель «Глянь», який можна використовувати для отримання насіння, волокон. Запланована врожайність культури передбачається на рівні 1-1,1 тони насіння з гектара і 6-6,5 тон трести, вихід волокна з трести - 35%.

 

    Не менш цікавим виявився проект з вирощування ремонтантної малини на Львівщині, яким передбачено реалізацію продукції протягом 5 місяців, і який характеризується високим чистим доходом, до 51,2 тис. грн. на 1 га, рентабельністю на рівні 68,5 % та терміном окупності у 3 роки.

    Представлені проекти були актуальними та досить важливими адже їх концепція передбачають виробництво високоякісної та екологічно чистої продукції з метою забезпечення продовольством країни і створенням нових робочих місць.

    Комісія у складі завідувача кафедри фінансів д.е.н., проф. Давиденко Н.М., к.е.н., доц. Скрипник Г.О., к.е.н., доц. Біляк Ю.В. в ході жвавого обговорення визначила найкращі проекти:
І місце Софія Петрушенко, студентка 2 ст. курсу спеціальності «Економіка»;
ІІ місце – 
Богдан Максименко, студент 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», Вікторія Науменко  і Аліна Мосур, студентки 4 курсу спеціальності «Економіка»;
ІІІ місце – Наталя Десятник  і Вікторія Побережна, студентки 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», Діана Бондар  і Христина Кульпач, студентки 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»;
ІV місце – Єлизавета Бабкова  і Юлія Пучка, а також Ніна Конончук, студентки 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».
    Надія Давиденко привітала переможців та побажала учасникам заходу подальших успіхів у реалізації власних розробок.
 
Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook