Владислав Солдатов обирає спеціальність «Галузеве машинобудування»

22 липня 2021 року
     Владислав Солдатов, випускник ЗОШ Кіровоградської області 2021 року, обирає спеціальність 133 – Галузеве машинобудування.
  • Доброго дня, Владиславе, розкажіть нам про себе.

— Доброго дня, я мешкаю в Кропивницькому районі, в мальовничому краю батьківщини Івана Карповича Тобілевича (Іван Карпенко-Карий), де і отримав повну середню освіту.

  • Які Ваші плани на майбутнє? Ким мрієте стати?

— Я дуже ретельно підходжу до вирішення цього питання. Світ професій дуже різноманітний і цікавий, тому я ще з 10 класу почав вивчати ринок професій та закладів освіти України, які можуть надати мені якісні і конкурентоспроможні послуги. Найголовніше для мене у виборі майбутнього професійного шляху ‒ це обрати професію, яка мені по душі та бути впевненим, що мій фах буде затребуваний у перспективі. З дитинства мріяв стати інженером!

  • А чому у Вас саме такі орієнтири при виборі професії?

— В першу чергу, я не хочу отримувати диплом тільки тому, що «так потрібно». Я хочу отримати разом із дипломом якісну підготовку, яка мені буде необхідна для практичної діяльності. По-друге, обов’язково хочу працювати саме за фахом. І, найголовніше це те, щоб моя майбутня професія мені приносила не тільки матеріальне заохочення, але й задоволення. Я хочу вивчати дисципліни, які мені цікаві, а не тому, що так потрібно. Крім того, сьогодення вказує на те, що дуже багато професій втрачають свою актуальність. Тому, для мене, критерії вірно обраної професії це: ЦІКАВІСТЬ, АКТУАЛЬНІСТЬ та ПРОФЕСІЙНА ЗАТРЕБУВАНІСТЬ.

  • Чим цікавитесь і захоплюєтесь?

— Моїм найулюбленішим захопленням є спорт. Навчаючись в школі приймав участь в змаганнях з легкої атлетики та футболу. Також я дуже люблю працювати з технікою. Також, цікавлюсь новітніми технологіями машинобудування та люблю читати технічну літературу.

  • Чи потрапляє спеціальність «Галузеве машинобудування» під ці критерії?

— Так! І дуже! Я віддав свій перший пріоритет саме спеціальності «Галузеве машинобудування», оскільки дуже багато аналізував та проводив паралелі з іншими спеціальностями. Наприклад, мені дуже імпонує доступність матеріалів на сайті факультету для потенційних абітурієнтів. Я мав змогу дистанційно, не виходячи із дому, ознайомитись із навчальним планом, дізнатися, які саме дисципліни я буду вивчати. Окрім цього, я передивився не просто список дисциплін, але і мав змогу побачити їх робочі програми із конкретними темами для вивчення. Це дало мені змогу визначитись, чим буде цікавим для мене це навчання. Проаналізувавши окремо ринок вакансій я побачив, що актуальність на фахівців цієї професії дуже висока. І, що не мало важливо, матеріально вигідна. Тобто два моїх критерії вже співпало: цікава для мене професія і матеріально забезпечена.

  • А як Ви дізналися про НУБіП України? І чому Ваш вибір саме цей заклад освіти?

— Про цей заклад освіти я вперше ще почув від своєї вчительки математики у школі Лідії Миколаївни Банної. Її думка для мене була дуже авторитетною.

 

   Мені стало цікаво і я вперше зайшов на сайт НУБіП України та факультету конструювання та дизайну. Також, для мене авторитетним став вибір нашого земляка і випускника нашої школи (однокласник моєї мами) Банного Олександра Олександровича, який закінчив аспірантуру в НУБіП України та наданий час працює в університеті на посаді доцента кафедри надійності техніки. Я дуже добре знаю Банного О.О. і я для себе зрозумів, що це дуже знаний заклад освіти! Я переглядав світлини, відео та соціальні мережі факультету конструювання та дизайну і побачив ще одну, але важливу сторону навчання НУБіП України: дуже різноманітне і цікаве життя, участь у різних конкурсах, спортивних секціях, концертах та екскурсіях.

   Дуже важливим чинником єефективне дистанційне навчання під час карантину, тому що дуже багато моїх знайомих, що навчаються в інших закладах освіти, скаржилися на відсутність повноцінних занять, що дуже багато самостійного опрацювання і майже відсутня підтримка та зв'язок із викладачами. З цього приводу я звернувся до Олександра Олександровича, який мені надав доступ до кількох курсів своїх дисциплін. Я мав змогу відчути себе студентом і на власні очі оцінити якість дистанційної освіти. Це був останній етап, на якому я вирішив для себе, що сто відсотків ‒ НУБіП України, сто відсотків ‒ Галузеве машинобудування. Саме головне, що мій вибір підтримали батьки, якіще з дитинства прививали мені любов до праці. Я також приймав участь у Всеукраїнській олімпіаді НУБіП України. За результатами ІІ туру маю сто балів з математики.

 

  • А чи є щось, що можливо Вам не до кінця подобається чи не зрозуміло?

— Стосовно доступності і зрозумілості інформації, то тут на всі 100 відсотків із 100. Гарно і зрозуміло наповнений сайт, цікавими були дні відкритих дверей, учасником яких я був, особисті консультації співробітників кафедри надійності техніки. Тобто питань і роздумів не залишають жодних.
     Тільки НУБіП України, тільки факультет конструювання та дизайну!

  • Владиславе, бажаємо Вам успіхів та сподіваємося на зустріч у вересні!

Розмову провів доцент
кафедри надійності техніки
Олександр Банний
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook