Навчальна дисципліна «Ветеринарно-санітарна вірусологія» – важливий елемент у підготовці висококваліфікованих фахівців зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»

23 лютого 2021 року
     Організація освітнього процесу в умовах адаптивного карантину з метою запобігання поширення COVID-19 має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію викладачів і студентів. За цим принципом викладачі кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології – професор Скибіцький В. Г. та доцент Козловська Г. В., подають матеріал своїм студентам, що навчаються за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з дисципліни «Ветеринарно-санітарна вірусологія».

     Для успішного пізнання дисципліни студенти мають можливість отримувати інформацію під час онлайн-лекцій професора Скибіцького В. Г., користуватись методичними рекомендаціями до лабораторних занять, пізнавальними відеоматеріалами, розміщеними на електронному навчальному курсі, а також читати друкований варіант нового підручника з дисципліни «Ветеринарно-санітарна вірусологія», виданого у 2020 році.

     Основними завданнями, які стоять перед студентами при вивченні дисципліни, є: пізнання фундаментальних властивостей вірусів, які мають ветеринарно-санітарне значення; вивчення етіології, патогенезу, засобів імунопрофілактики та методів індикації збудників актуальних вірусних інфекцій тварин; вивчення закономірностей циркуляції патогенних для людини вірусів у об’єктах довкілля і харчових продуктах; засвоєння методів санітарно-вірусологічного дослідження об’єктів довкілля і харчових продуктів.

     Також для контролю рівня засвоюваності навчального матеріалу студентами, на електронному навчальному курсі передбачено періодичне онлайн-тестування та проведення співбесід у віртуальному просторі Cisco Webex, що дозволить викладачам об’єктивно оцінити ситуацію щодо стану навчального процесу.

Ганна Козловська, 
доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook