Вчимося цінувати свій час!

26 грудня 2020 року
ZOOM

     Правильний розподіл часу – запорука успішного складання екзаменаційної сесії. На одній із зустрічей ми обговорили особливості тайм-менеджменту із куратором групи Антоніною Анатоліївною Москаленко.

     Іноді дуже складно планувати день, щоб встигати все. Збивається режим сну, забуваємо про відпочинок і в результаті - продуктивність зникає.
Тайм-менеджмент – це ніколи не поспішати та завжди все встигати. Саме він є порятунком студентів і не тільки.
     Переді мною стало питання: чи справді тайм-менеджмент допомагає планувати власний час?
     Отже, ділюсь результатами та порадами…
     1) Планування дня – це основа управління часу. Звичайний аркуш паперу може допомогти розставити пріоритети. Складання списків та поділ справ на категорії: важливі, термінові, неважливі й нетермінові – це справді контроль та мета на день. Особливо, найприємніше викреслювати виконані завдання. Головне: вміти не лише планувати, а й реалізовувати, при цьому, не забуваючи про відпочинок, обід, прогулянку на свіжому повітрі, спілкування з друзями та рідними.
     2) Дуже корисно відпочивати від соціальних мереж. Іноді це здається неможливим, бо потрібно завжди бути на зв’язку, та як можна не переглянути сторіз улюбленого блогера? Але вимкнення звуків та повідомлень на деякий час, допомагає краще зосередитись на завданнях, не відволікатись й швидше завершити всі справи.
     3) Найбільш продуктивними ми є зранку. Тому краще всі найскладніші справи виконати як можна раніше, щоб увечері відпочити та уникнути стресу через дедлайни, які скоро ‘’згорять’’.
     Ось такі прості та водночас важливі правила допомогли краще засвоїти матеріал та встигнути виконати все вчасно. Отже, тайм-менеджмент таки працює!!!
Ольга Пронь
студентка 1 курсу
факультету землевпорядкування
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook