Київська родина шахістів Прочаєвих завітала до університету та зіграла партію з деканами

23 липня 2020 року
    20 липня світова спільнота святкувала Міжнародний день шахів. Ця гра, по праву вважається найінтелектуальнішою та найблагороднішою поміж інших настільних ігор. І за традицією святкування в НУБіП не обходиться без запрошення у гості видатних діячів даної сфери. Цьогоріч до Національного університету біоресурсів та природокористування України завітала, без перебільшення, унікальна українська родина. Це багатодітна родина Прочаєвих, відома на весь світ, успіхами діток у грі в шахи. У родини Олени та Вадима Прочаєвих з Києва, шестеро дітей: старші діти син Іван і донька Ніна та четверо молодших доньок – це Оля, Тіна, Аліна і Єлизавета, які народилися в один день. Всі діти в родині грають в шахи, є срібними та бронзовими призерами чемпіонатів Києва та беруть участь у всеукраїнських та світових турнірах.

    Перлинкою цього візиту став шаховий батл дітей-шахістів проти директорів ННІ та деканів факультетів НУБіП України. Але ми не могли залишити наших маленьких гостей без уваги та не ознайомити їх із цікавинками alma mater.

   Екскурсію розпочали з музею історії НУБіП. Після цікавої та пізнавальної лекції директора музею Марії Поливач, юні шахісти залишили свої автографи та побажання у книзі відгуків музею.

   

    Родину Прочаєвих у 1-му навчальному корпусі гостинно зустрів заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Олександр Соваков. Він провів цікаву екскурсію корпусом та музеєм лісових звірів і птахів.

    Родзинкою відвідування музею стало спілкування з учнем видатного професора, фундатора українського мисливствознавства О.О. Салганського, доцентом кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Володимиром Малюгою. Він розповідав про екологічну філософію та зачитав чудові вірші власної творчості.

    Але найбільше захоплення у наших маленьких, талановитих гостей викликав візит до лабораторії конярства факультету тваринництва та водних біоресурсів. Юні шахісти годували коней морквою, із захопленням слухали розповідь спеціалістів про умови утримування коней та їх розпорядок дня.

    Останньою локацією у захопливій подорожі країною НУБіП був Ботанічний сад, де, власне, і знаходиться еко-клас, в якому відбувся батл дітей-шахістів із деканами нашого університету.

    У цілому родина Прочаєвих неймовірно вражена чудовим надбанням, кампусом та матеріально-технічною базою Національного університету біоресурсів та природокористування України та нашою гостинністю.

    Чекаємо наших нових друзів в майбутньому у стінах нашої славетної alma mater в якості студентів.

Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook