Ректорат: ведемо успішну вступну кампанію та готуємося до нового навчального року

11 червня 2020 року
     11 червня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене організації вступної кампанії та її особливостям, підготовці навчальної та матеріально-технічної бази до нового навчального року, вартості навчання тощо.

     Перед початком розгляду питань порядку денного ректор коротко проінформував про результати зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, його Указом на підвищення якості вищої освіти, теми, які обговорювалися: мета вищої освіти – виховання патріота, громадянина і фахівця, забезпечення студентської молоді гуртожитками, надання реальної автономії закладам вищої освіти, посилення співпраці з бізнесом і його відповідне стимулювання тощо.
     Проміжні результати екзаменаційної сесії та захистів дипломних проектів випускниками бакалаврату представив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. В умовах карантину в університеті відбуваються всі заплановані іспити, в активній фазі – захисти робіт. Відпрацьована оптимальна робота екзаменаційних комісій: їхні члени працюють офлайн, а студенти відповідно доповідають онлайн. По завершенню сесії для студентів буде організовано анонімне опитування стосовно оцінки якості освітнього процесу та недопущення нестатутних відносин.

     Що ж до вступної кампанії, то проректор Сергій Кваша представив календарний план основних заходів: вже відбулася реєстрація учасників ЄВІ та ЄФВВ, 1-3 липня вони складатимуть ці іспити. До 14 червня вЄДБО вносяться уточнені дані, з 19 по 30 червня видаватимуться дипломи бакалаврам. Особлива увага буде приділена роботі приймальної комісії, прийманню іспитів у вступників на базі дипломів молодшого спеціаліста та вступників до магістратури – з дотриманням усіх карантинних вимог.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук представив проект кошторису на встановлення цін на навчання в університеті. Для студентів нового набору, порівняно з минулим роком вони у середньому по спеціальностях зростуть на 10%. Це вимушений крок, оскільки зросла собівартість навчання, витрати на комунальні послуги, заробітну плату тощо. Для студентів старших курсів вартість також буде проіндексована, проте в цьому році буде застосований інший механізм: замість укладання додаткових угод, студентів ознайомлять з відповідним наказом, що дозволяє законодавство. Це зменшить бюрократизм та дозволить мінімізувати контакти в умовах пандемії.

  

     Наступне питання стосувалося підготовки до нового навчального року. Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про розпорядження ректора щодо комісійної перевірки кафедр, факультетів і дирекцій, навчальних корпусів та студентських гуртожитків. Будуть оцінюватися їхній нинішній стан, сформовані плани, зокрема ремонтних робіт. Підсумком перевірок стануть наради на об’єктах за участі керівників структурних підрозділів, комендантів навчальних корпусів, завідувачів гуртожитками. В унісон з плануванням навчального процесу з нового навчального року розробляється й схема розселення студентів в кампусі, зазначив директор студмістечка Сергій Стецюк. А поки що кімнати готуються до зустрічі першокурсників.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін також зупинився на науковій роботі. До 15 червня йде формування проектів для участі в конкурсі міністерства освіти і науки та Національного фонду наукових досліджень, до 26 – для молодих вчених, до 30 – Україно-Білоруських проектів, до 15 липня – Україно-Французьких. До 26 червня пройде перевірка виконання поточних наукових досліджень.

     Керівник прес-служби Денис Рудень закликав активізувати підготовку профорієнтаційних матеріалів для офіційного сайту університету, залучати до перегляду рекламного ролика про університет на 5 каналі (щосуботи о 15-40) та регіональних телеканалах в Сумській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, згодом в Закарпатській, Рівненській та Тернопільській областях.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook