День відкритих дверей в онлайн-форматі кафедри романо-германських мов і перекладу

12 травня 2020 року

     11 травня 2020 року на кафедрі романо-германських мов і перекладу відбувся день відкритих дверей у незвичному онлайн-форматі.
     Відвідувачі мали можливість поспілкуватися з викладачами і студентами і отримати відповіді на питання за напрямками підготовки, організації практик і стажувань, можливостей працевлаштування тощо. Майбутні абітурієнти та їх батьки отримали загальну інформацію про спеціальність 035.041 «Філологія» (германські мови та літератури (переклад включно), (англійська мова та друга іноземна) та вступну кампанію наступного року.

 
Першою перед ними виступила завідувачка кафедрою, професор Кравченко Наталія Кимівна. Вона коротко розповіла гостям про кафедру, її кадровий склад, наукові школи, традиції та особливості навчання. Проінформувати вона слухачів і про працевлаштування випускників кафедри, їх відповідності вимогам ринку праці та перспективи кар'єрного росту, що дають знання, отримані на гуманітарно-педагогічному факультеті.
 
Про умови вступу до університету розповіла заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Харченко Світлана Василівна. Дуже корисною була інформація про хід вступної кампанії наступного навчального року, а також щодо спеціальностей, за якими на кафедрі можна здобути вищу освіту. Світлана Василівна детально зупинилася на можливостях вибудовувати власні освітні траєкторії в межах обраних спеціальностей – з урахуванням появи різних міждисциплінарних програм і програм подвійного диплома з іноземними вузами.
 
Виступ доповнив заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Буцик Ігор Михайлович. Він розповів про процедуру конкурсного відбору та відповів на запитання аудиторії.
 
 
Студенти-філологи 1 – 4 курсів, а також магістранти розповіли про власний досвід отримання освіти за програмами обміну з закордонними ВНЗ та за програмами подвійного диплому, про можливості закордонного безкоштовного стажування та мовної практики в провідних університетах Німеччини, Франції, Польщі, Туреччини та Китаю, перспективи працевлаштування. Студенти розповіли гостям про переваги та перспективи обраної спеціальності, високий рівень викладання англійської мови і перекладу викладачами кафедри, про інтерактивні програми, можливість спілкування з носіями мови, про наукову роботу студентів, науково-практичні конференції, в яких вони регулярно приймають участь.
 
 
Студенти також розповіли про найкращі умови проживання в гуртожитках, про можливості, які мають студенти НУБіП України не тільки для професійного розвитку, а й для занять спортом, розумного дозвілля, розвитку своїх творчих здібностей тощо. Зокрема, виступили Чеберяко Аліна, Литвин Владислава, Дзень Юлія, Дегтярьова Дарія, Лякір Катерина, Саган Юлія, Зінківська Валерія, Закатей Юлія, Івонюк Софія, Закатей Юлія, Бондар Руслана, Кодола Оксана.
 
 
Студентка 2-го курсу Литвин Владислава продекламувала власний вірш про гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України. Студентка 1-го курсу магістратури Закатей Юлія, розповідаючи про навчання та стажування за кордоном, продемонструвала фотографії, зроблені піл час проходження мовної практики в Китаї та інших країнах.
 
 
Перед гостями виступили також викладачі кафедри романо-германських мов і перекладу. Зокрема, доцент кафедри Сидорук Г. І. виступила із презентацією про переваги професії перекладача, підготовку фахівців з перекладу на гуманітарно-педагогічному факультеті, про особистісні і професійні якості, які необхідно мати представникам цієї професії.
Доцент кафедри Чайка О. І. виступила з презентацією англійською мовою для тих, хто збирається вступати в магістратуру НІБіП України, зосередившись на базах практики, яку проходять студенти, і можливостях працевлаштування після проходження практики в різних установах і банках.
 
 Зустріч пройшла в неформальній і дуже теплій атмосфері – з демонстрацією відеороликів, фотографій, презентацій.
      Наприкінці зустрічі абітурієнти задавали питання про умови вступу до НУБіП, можливості вивчати кілька іноземних мов тощо. На більшість питань конструктивні відповіді надала заступник декану Світлана Василівна Харченко.
 

Майбутні вступники одразу ж поділилися своїми враженнями.
Зокрема, Ніколайчук Юлія написала: "Дякую дуже! Була на Дні відкритих дверей! Дуже змістовно та гарно подали інформацію. Дуже вразили Відгуки студентів. Алінка Чеберяко гарно поділилася враженнями про навчання і інші студенти теж. Дуже хороше враження про університет! Реєструюся, однозначно! Дякую Вам!"

 
 
Кравченко Наталія,
доктор філологічних наук,
професор, завідувач кафедри
романо-германських
мов і перекладу,
Поліщук Олександр,
доцент кафедри романо-германських
мов і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook