Мала академія наук Київської області підтримує майбутні покоління науковців

2 березня 2020 року

З настанням весни, щорічно проводиться зустріч юних науковців в стінах Малої академії наук. Так 1 березня 2020 р. відбувся II-й етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України у Київській області. 

В рамках співпраці ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій  Іванюк Ігор Вікторович очолював жюрі секції лісознавство, відділення «Екології та аграрних наук». 

На конкурс-захист науково-дослідницьких робіт були школярі 10-11 класів різних районів Київської області: Білої Церкви, Боярки, Вишгорода, Фастова, Богуслава, Макрова. Тематика робіт відповідала викликам сьогодення в поліпшенні відтворенні лісів та захисту його від шкідників і хвороб. Також значне зацікавлення викликали роботи із вирощування садивного матеріалу традиційними методами та сучасними із залученням біотехнологій.

Серед представлених робіт варто відзначити роботи, які виконані школярами на високому рівні: Максименко Емілія Олегівна "Вплив стимулятрів росту на приживлюваність сіянців сосни звичайної та подальший їх ріст у культурах"

Порохницька Анастасія Олександрівна "Дослідження процесу вирощування сіянців сосни звичайної в контрольованому середовищі Комарівського лісництва"

Роботу переможця Зайченко Максима Віталійовича "Екологічні особливості та регенераційна здатність видів кизильників у колекції Білоцерківського національного аграрного університету" рекомендовано до участі у 3-му етапі Всукраїнького конкурсу-захисту науково-дослідних робіт. 

 

Щиро бажаємо успіхів та перемог в подальших наукових дослідженнях!
 

Ігор Іванюк
доцент кафедри

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook