Науковий гурток «Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд»

Результати діяльності

Звіт наукового студентського гуртка «Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд» за 2018-2019 н.р.

 

Керівник гуртка:
к.т.н., ст. викладач кафедри будівництва
Дмитренко Євген Анатолійович.


Старостa:
Заверуха Роман – гр. БЦІ -1805м - староста.

 

Гурток почав свою діяльність з 2019 року. За цей період усі студенти-науковці виконували наукову роботу згідно отриманої наукової тематики. Засідання проводилось згідно графіку, з виступами студентів, обговоренням і дослідженням кожної конкретної теми.
Наукова спрямованість гуртка – новітні методики моделювання та розрахунку будівель та споруд за допомогою програмних комплексів «ЛІРА-САПР» на основі новітніх технологій інформаційного моделювання будівель (Building Information Modelling - BIM) і вирішення науково-виробничих задач, пов’язаних із темою майбутніх магістерських дипломних робіт студентів.

Студенти гуртка систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями, публікують наукові статті та тези доповідей у вітчизняних фахових виданнях, приймають участь у виставках та фестивалях, які стосуються будівельного виробництва, проектування та реконструкції будівель та споруд.

Робота гуртка виконувалась у наступних напрямах:

1. Методика моделювання, розрахунку та проектування панельних будівель у лінійній постановці у середовищі «САПФІР-3D» та ПК «ЛІРА-САПР».

2. Методика параметричного моделювання нетипових будівель і споруд за допомогою системи візуального програмування «САПФІР-ГЕНЕРАТОР».

3. Методика розрахунку та проектування багатоповерхової житлової будівлі із монолітним залізобетонним каркасом у середовищі «МОНОМАХ».

4. Методика вирішення інженерних та наукових задач у пакеті програм «ЕСПРІ» (Електроний довідник інженера).

5. Методика розрахунку будівель та споруд із автоматизованою видачею креслень проектної та робочої документації у середовищі програм «ArchiCAD», «ЛІРА-САПР», «САПФІР-3D».
 

При роботі гуртка за першим напрямом виконувалась побудова конструктивної та розрахункових схем панельних будівель у декількох варіантах із різною формою будівель у плані, поверховістю та видів стиків панелей між собою у середовищі «САПФІР-3D» і подальший іх розрахунок у лінійній постановці та аналіз отриманих результатів у ПК «ЛІРА-САПР».


 

В рамках роботи за третім напрямом представники наукового гуртка створювали розрахункову схему та аналізували роботу монолітного залізобетонного каркасу під навантаженням 40-поверхової житлової будівлі із 2-поверховим підземним паркінгом і фундаментною плитою на буронабивних палях у середовищі ПК «МОНОМАХ».

 

 

Згідно із п’ятим напрямом роботи гуртка виконувався проект архітектурно-будівельної частини багатоповерхової житлової будівлі із залізобетонним каркасом. Спочатку була створена архітектурна модель у середовищі «ArchiCAD», потім імпорт та редагування її в «САПФІР-3D», розрахунок у ПК «ЛІРА-САПР» і подальший імпорт отриманих результатів у «САПФІР-3D» та автоматична видача робочих креслень.

 

 

Члени гуртка прийняли участь у наступних екскурсіях, виставках, фестивалях у 2019 н.р.:

1. Міжнародна будівельна виставка «INTER BUILD EXPO», м. Київ, 22 березня, 2019 р. - посилання на новину.

2. Виставка Міжнародного фестивалю архітектури і будівництва - 2019, Київ, пр. Броварський, 15, 30 жовтня, 2019 р. - посилання на новину.

 

Члени гуртка прийняли участь у наступних міжнародних науково-практичних конференціях у 2019 н.р.:

 

Тези доповідей:

 

1. ХІХ міжнародна конференція науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн», НУБіП України, Київ, 20-22 березня, 2019 р.

Корж М. А. - "Комп’ютерне моделювання зчеплення арматури з бетоном в залежності від масштабу";

Мельник О. Ю. - "Особливості розрахункових моделей нормальних перерізів елементів залізобетонних конструкцій";

Лосінець Ю. Р. - "Експериментальні дослідження зчеплення арматури з бетоном в залежності від захисного шару";

Хвищук В. В. - "Варіанти законів розподілу дотичних напружень зчеплення арматури з бетоном"

2. Збірник наукових праць "ВІСНИК СЛУХАЧІВ МАГІСТРАТУРИ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ", 3 грудня, 2019 р.

Лосінець Ю. Р. - "Визначення впливу розміру і форми скінченно-елементної сітки на параметри НДС перерізів пластинчастих скінченних елементів";

Хвищук В. В. - "Визначення повітряного шуму та розрахунок необхідної ізоляції від шуму «стіна квартири – сходова клітка";

Корж М. А. - "Використання нанобетону у сучасному будівництві";

Мельник О.Ю. - "Аналіз ефективності композитних монолітних покриттів будівлі".
 

Доповіді:

 

3. Участь у II Міжнародній науково-практичній конференції «Агроінженерія: сучасні проблеми та перспективи розвитку» , НУБіП України, Київ, 7-8 листопада, 2019 р.

Волошко Ю. С. - "Порівняння розрахунків залізобетонних конструкцій за деформаційним методом діючих норм ДБН В.2.6-98:2009 та методом граничних зусиль, прийнятим у СНіП 2.03.01-84*".

Петренко Р.М. - "Залізобетонні конструкції із наномодифікованим цементом у своєму складі".

Породько О.В. - "Сталефібробетонні конструкції, технологія виготовлення, галузь використання".

Боровенська А.С. - "Порівняльний аналіз розрахунків елементів конструкцій будівель та споруд у ПК «ЛІРА-САПР» за методиками РСН та РСЗ".


Ознайомлення з сучасними оздоблювальними матеріалами в будівництві

Доповідь членів гуртка: «Сучасні об’ємно - планувальні рішення»

Слід також зазначити, що протягом своєї роботи представники наукового гуртка контактують із розробниками та групою технічної підтримки ПК «ЛІРА-САПР» з метою налагоджування та тестування стабільної роботи новітніх модулів програми.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook