НА КАФЕДРІ ПРОЦЕСІВ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ АПК КАНДИДАТІВ НАУК ПРИБУЛО!

10 грудня 2019 року
НУБіП України, м. Київ

 Нещодавно, у нашому університеті, під головування декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК професора Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни відбулось чергове засідання спеціалізованої вченої ради К 26.004.22, на якому було розглянуто дисертацію Гудзенка Максима Миколайовича «Удосконалення процесу та обладнання для виготовлення олії пресуванням в екструдерах», виконаної під керівництвом завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професора Сухенка Юрія Григоровича. 

Дисертаційні дослідження здобувача були спрямовані на підвищення ефективності відтискання рослинних олій шляхом встановлення раціональних конструктивно-технологічних параметрів і режимів роботи двогвинтових прес-екструдерів з циліндрично-конусними насадками.
У процесі своєї багаторічної роботи над зазначеною тематикою, науковець виконав низку завдань – провів аналіз технологічного процесу виробництва рослинних олій та конструкцій гвинтових пресів для їх відтискання; розробив математичну модель процесу вилучення олії в олієвідтискному тракті двогвинтового прес-екструдера на ділянці подрібнення сировини в зоні трикутних кулачкових насадок; обґрунтував інтервал раціонального співвідношення лінійних розмірів елементів циліндрично-конусних насадок двогвинтового прес-екструдера; визначив вплив конструктивно-технологічних параметрів двогвинтового прес-екструдера з циліндрично-конусними насадками на кількість і якість відтискуваної олії.
Результати роботи здобувача пройшли промислові випробування у виробничих умовах на ТОВ «Укрекспо-Процес», ТОВ «Елерон», що дало змогу надати рекомендації промисловим підприємствам з раціонального виготовлення відтискного тракту двогвинтових прес-екструдерів, та впровадити розробки в умовах виробництва. Результати досліджень захищені  патентом України на винахід.

Офіційними опонентами дисертації виступили доктор технічних наук, професор професор кафедри обладнання Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Стадник Ігор Ярославович, і кандидат технічних наук, доцент, в.о. директора Полтавської філії Національного університету харчових технологій Ястреба Сергій Петрович. Також до спеціалізованої вченої ради надійшла низка відгуків із наукових установ і закладів вищої освіти України. Усі вони позитивні, хоча й містили незначні зауваження і побажання. Здобувач впевнено й аргументовано дав відповіді на усі питання й зауваження. Так само вичерпно він відповів на запитання членів спеціалізованої вченої ради. 

Під час обговорення науковий керівник, професор Сухенко Юрій Григорович високо оцінив професійні і людські якості молодого дослідника і його великий науковий потенціал. А члени спецради зазначили, що дисертаційна робота Гудзенка Максима має наукову і практичну цінність, оскільки виробництво олії в Україні посідає важливе місце у харчовій промисловості, наголосили на глибині й зрілості наукових досліджень, великому обсязі виконаної роботи, прекрасному володінні здобувачем темою й рекомендували йому продовжувати дослідження у цьому напрямку. 

За результатами публічного захисту, члени спеціалізованої вченої ради К 26.004.22 одноголосно присудили Гудзенку Максиму Миколайовичу науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв».

Підсумовуючи, голова спеціалізованої вченої ради, професор Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна відмітила, що здобувач успішно пройшов випробовування захистом дисертації, та побажала творчих успіхів у подальшій науковій роботі. 

Співробітники кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, на якій працює Гудзенко Максим також вітають колегу з успішним захистом.
Бажаємо наснаги й подальших вагомих наукових звершень!
 
Василів Володимир
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки
продукції АПК 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook