Ростислава Тарасенка переобрано головою профкому співробітників університету

11 грудня 2019 року
     11 грудня пройшла 27-ма звітно-виборна профспілкова конференція первинної профспілкової організації НУБіП України, яка зібрала 211 делегатів.

     Її роботу розпочав звіт голови профкому Ростислава Тарасенка про роботу комітету за 2015 – 2019 роки. Він зупинився на глибоких змінах у суспільстві, що торкнулося і профспілок. В Україні вищою цінністю визнано людину, проте до досягнення задекларованого ще потрібно дійти. Серед викликів, зокрема, підготовка нового Трудового кодексу, в якому пропонується ряд тривожних змін. Приміром, скорочення терміну оплачуваної відпустки. Основне ж завдання профспілок: забезпечення гідних умов праці. Саме на це була направлена робота за звітний період, яка охопила всі сфери діяльності університету.

  

     Серед болючих питань, які виокремив голова профкому, соціальні – забезпечення працівників житлом: його потребують майже півтисячі в основному молодих спеціалістів. Для вирішення проблеми заплановано будівництво житлових будинків в Новосілках і Чабанах.
     Голова ревізійної комісії Галина Германчук доповіла, що за звітний період у фінансовій сфері діяльності профкому порушень не виявлено. Вона навела аналіз дотримання кошторису та відмітила зростання надходжень, яке стало можливим завдяки росту заробітної плати співробітників університету.

    Участь у обговоренні взяли проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, завідувачка кафедри філософії Інна Савицька, старший викладач кафедри конструювання машин і обладнання Анастасія Ляшко, доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Юрій Жук, професор кафедри радіології та радіоекології Ігор Гудков, завідувач оздоровчого центру В’ячеслав Крупка.

  

     Голова обласного комітету профспілки працівників АПК Василь Хвостіков відзначив: ви найпотужніша первинна профспілкова організація нашої структури. Прогрес і темп, співпраця з адміністрацією, які бачимо в НУБіП, – зразок. Та коротко спинився на викликах, як стоять перед профспілками.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив: співпраця з профспілковою організацією – головна умова для гарної роботи, бо адміністрація має знати, чим живе колектив. Працювати зараз складно, оскільки живемо в час постійних змін, викликаних об’єктивними причинами, а люди прагнуть стабільності. В країні ж фактично йде війна, бачимо жорстку конкуренцію з боку європейських університетів. До проблем належить і ліберальний підхід в політиці, який не має на меті турботу про людину. Але університет має і в таких умовах працювати стабільно. І наш колектив, не зважаючи ні на що, працює та вирішує і соціальні питання, і господарські тощо. Серед приємних новин: з нового року НУБіП братиме участь у рейтингові QS вже не серед країн Східної Європи і Азії, а всіх держав. Це суттєве посилення наших позицій.

     Наразі перед університетом стоять кілька основних завдань: оновлення всіх сфер діяльності нашого університету з дебюрократизацією управлінського, навчально-виховного, дослідницького процесів, застосування інноваційних підходів у навчальному процесі, посилення заходів щодо охорони праці і техніки безпеки, перебудова профорієнтаційної роботи із застосуванням нових підходів, спрямування кадрової роботи на відбір і підтримку молодих вчених, нарощування ефективності міжнародних зв’язків, поліпшення гуманітарної, виховної складової (формування у студентів відповідальності за долю країни, виховання патріотизму).

     Делегати конференції визнали роботу голови профспілкового комітету задовільною та переобрали Ростислава Тарасенка на новий термін, а також обрали новий склад профкому і ревізійної комісії.

     Було також обрано делегатів на VІІІ обласну конференцію профспілки працівників АПК та делеговано представника до складу обласного комітету профспілки працівників АПК.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook