Профорієнтаційна робота з учнями Піщанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області

30 жовтня 2019, 23:12

27 вересня 2019 р. у Піщанській ЗОШ (Черкаська область, Золотоніський район, село Піщане) відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 та 11 класів. Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП представляла доцент кафедри педагогіки - Маценко Леся Миколаївна.

Нас гостинно зустріла директорка школи Харина Катерина Володимирівна, яка повідомила цікаву й оптимістичну інформацію: у цьому році студентами НУБіПУ стали четверо учнів цієї школи. Поспілкувавшись з директором школи, ми також дізналися, що до складання ЗНО готуються 18 майбутніх випускників. Тож ми з оптимістичним настроєм направилися на зустріч з учнями.

Класний керівник 11-го класу, Хамлай Ніна Іванівна, зазначила, що ще не усі випускники визначилися з місцем майбутнього навчання, тож у нас є всі шанси зацікавити їх і заагітувати подавати свої документи саме до НУБІП.

Зустріч пройшла в шкільній актовій залі, керівництво школи створило нам сприятливі умови для її проведення, надало всю необхідну апаратуру, за що окремо дякуємо.

Ми поспілкувалися з учнями школи, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства).

Разом ми переглянули презентацію про спеціальність «Професійна освіта», після чого учні мали можливість завантажити QR-код та подивитись рекламний відеоролик кафедри педагогіки. Ми також роздали буклет про спеціальність та попросили учасників зустрічі заповнити анкети.

Особливо наголосили на тому, що в університеті працюють консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань з дисциплін українська мова і література, математика, біологія, хімія, іноземні мови, історія України, географія та ряду інших предметів, випускники яких отримають додаткові бали під час вступу до НУБіП України (до 10-ти балів).

Університет також проводить Всеукраїнську олімпіаду для вступників з наступних предметів: українська мова і література, математика, біологія, хімія, англійська мова, історія України, географія та ряду інших предметів. Участь у олімпіаді дає унікальну можливість отримати до 20 балів до Ваших сертифікатів ЗНО та буде вирішальною при вступі до НУБіП України. Ця інформація неабияк зацікавила школярів.

Учні, а також вчителі, які були присутні на зустрічі, цікавилися різними спеціальностями, які є в нашому університеті, умовами та ціною за проживання у гуртожитках, наявністю їдальні чи буфетів. Майбутні абітурієнти також ставили питання щодо військової кафедри, особливо їх зацікавила можливість отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном. Задавали питання, які стосуються створення особистого кабінету вступника, розміщення в ньому заяв та пріоритетів, ролі сільського коефіцієнта та інших важливих моментів вступної кампанії.

Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати День відкритих дверей, який заплановано на 1 листопада.

Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями Піщанської ЗОШ директору школи - Катерині Володимирівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи та класним керівникам 10 й 11 класів.

Варто додати, що співпраця з педагогічними колективами цієї школи тільки розпочинається. Тож ми сподіваємося на її успішне продовження.

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Леся Миколаївна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook