Курс «Агролідер» для підготовки фахівця нової формації

12 жовтня 2019 року
 7 жовтня 2019 року на базі агробіологічного факультету стартував майстер-клас «Агролідер». Його мета – набуття студентами новітніх практичних знань з різних галузей аграрної сфери.

     Розпочав тижневий семінар завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолій Бикін. Обрана ним тема – «Особливості та ризики управління сільськогосподарським підприємством з незначним банком землі» – викликала велику зацікавленість аудиторії та жваву дискусію. Зокрема, зі студентами розглянули низку актуальних питань щодо особливостей розвитку невеликих господарств.

     Наступного дня майстер-клас продовжили продукт-спеціаліст компанії «СNH» Віталій Каплюк з темою «Загальні тенденції розвитку тракторів в Україні» та директор ТОВ «Сатіва» Віталій Оверченко з темою «Особливості засобів захисту рослин». Тематика обох доповідей була підібрана з урахуванням актуальності для майбутніх фахівців-агрономів і доповідачі зупинялися саме на практичних складових питань.

     Вчора у межах «Агролідера» пройшов майстер-клас завідувача кафедри землеробства та гербології Семена Танчика «Землеробство – продовольча, екологічна та енергетична безпека в Україні». Сьогодні естафету підхопили директор ТОВ «АГРІЛАБ» Ярослав Бойко з темою «Точне землеробство: стань супер-героєм агробізнесу» і директор ТОВ «УкрЗерноКом» Володимир Голуб («Планування сівозмін на основі аналізу ґрунтово-кліматичних умов»).

     Завершить насичений інформаційний тиждень керівник зерноторгового відділу «Байєр Україна» ТОВ «Монсанто Україна» Олександр Гладун з лекцією «Механізми забезпечення кредитної частини засобів для вирощування. Страхування цінових ризиків».

     Маємо вже й перші оцінки курсу від студентів.
Валерія Алєксєєва, студентка 4-го курсу:
     — «Агролідери» для мене – це погляд у майбутнє. Дуже багато цікавої інформації та провідні технології об'єднані в гарний курс. На жаль, через нестачу часу на парах неможливо почути всі технологічні моменти, і тут можна тримати відповіді питання, які лишилися.
Владислав Богданець, студент 2-го курсу:
     — Такі заняття, як на мене, – втілення передових технологій. Тут переймаєш досвід та отримуєш інформацію від передових профі в аграрній сфері нашої країни. Провівши з користю цей час, я збагнув: слід крокувати нога в ногу з новітніми досягненнями та набувати практичних навичок.

    

Дар'я Назаренко, студентка 2-го курсу:
     — «Агролідер» – це досвід провідних спеціалістів. Ми познайомилися з новітніми технологіями в галузі сільськогосподарської техніки, дізналися про нові способи обробітку та методи регулювання за станом грунту. Були і заняття, присвячені агрохімічним препаратам, демонструвалися пестициди, які є на сьогоднішньому ринку. Словом, цікаво та інформативно.

     А практика проведення майстер-класів для студентів агробіологічного факультету буде продовжена: вже через тиждень збираємо нову групу для навчання.

Віталій Коваленко, заступник декана з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook