Студенти-агробіологи опановують нові методи оцінки агрофізичного стану грунтів у новітній лабораторії Агроскоп

26 вересня 2019 року
     На агробіологічному факультеті відбулося відкрите практичне заняття на базі науково-виробничої лабораторії компанії Агроскоп Інтернешнл.

     Навчання проводив старший викладач Валерій Носенко разом із завідувачем лабораторії Мирославою Предоляк. Студенти ознайомились з основними аспектами агрофізичних властивостей грунту, методами оцінки агрофізичного стану.

     Завідувач лабораторії розповіла про важливість дослідження фізичних показників ґрунту, їхню роль у раціональному та ефективному використанні природних ресурсів. Також піднімались питання про підвищення ґрунтової родючості в сучасних умовах господарювання. Акцентувалося увага на поєднанні агрофізичних та агрофізичних властивостей ґрунту, їхню важливість у розробці рекомендацій щодо внесення мінеральних добрив під заплановану врожайність та побудові ефективної, економічно доцільної системи удобрення культур.

     Також студентів ознайоми з важливістю комплексної агрохімічної діагностики ґрунтів, якою й займається компанія Агроскоп Інтернешнл, перспективністю та актуальністю даної послуги в сучасних умовах ведення сільського господарства.

Віталій Коваленко
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook