Польовий вишкіл майбутніх офіцерів запасу

17 липня 2019 року

    Ранок нинішнього дня курсанти двох взводів 1-ї і 2-ї навчальних рот зустріли на ділянці обкатки танками. Мало приємного, коли на тебе суне залізний монстр. Але студенти пройшли це випробування гідно, закидавши корму танку імітаторами гранат.

    З нашою «отаманшею» Тамарою це не таке вже й страшне випробування, сміються хлопці. Командир навчального взводу Тамара Цілімецька - і справді дівчина бойова та вимоглива. Але і за своїх тимчасових підлеглих вона горою. Тож з таким «начальством» гори можна звернути.


    А поки одні вчаться долати страхи перед танком, майбутні командири транспортних підрозділів опановують водіння вантажного «УРАЛу». І вгадайте, хто найкраще ним керує? Як запевняє керівник навчання, це студентка механіко-технічного факультету Світлана Поліщук. Дивлячись на цю тендітну дівчинку, дивуєшся, як вправляється з вантажівкою, під капотом якої цілий табун коней – 210.


    На стрілецькому полігоні студенти навчалися влучно вести вогонь з РПГ 7, ручного кулемета та інших видів озброєння піхотних підрозділів. І офіцери кафедри військової підготовки, і інструктори бригади, на базі якої проходить навчання, задоволені результатами 4-го взводу 1-ї роти (а це студенти факультетів агробіологічного, економічного, аграрного менеджменту). І це лише один пазл із загальної позитивної оцінки картини цьогорічного польового вишколу офіцерів запасу.


    Та, як здавна жартують люди в погонах, війна війною, а обід за розкладом. Цікавлюся, чи задоволені харчуванням? Загалом, так. Але вже хочеться домашніх смаколиків, сміється майбутня юристка і молодший лейтенант запасу Даша Цепа. Вже бабусі навіть святкове меню після прийняття присяги замовила, головне місце в якому відведене її голубцям.


Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook