Першокурсники спеціальності «Облік і оподаткування» на практиці переконались: бухгалтер – це успішна людина

12 липня 2019 року
     Літня сесія вже позаду. Студенти полегшено зітхнули, ставши на курс старшими, і відзначивши у своєму академічному календарі період канікул. 

     Здається, ось і наступив очікуваний і омріяний час нових вражень, подорожей, запального драйву й активного відпочинку. Проте сучасна студентська молодь розуміє, що це ще й шанс пошуку власних доходів. Уже доволі звичним для більшості стало працевлаштування на тимчасових заробітках, отримуючи свої кишенькові гроші від роботи консультантами чи продавцями в торгівельних центрах, офіціантами в закладах харчування чи на інших непрофільних, але легкодоступних для першокурсників професіях. Проте сучасний світ особливих можливостей, шаленого темпу й нестримного розвитку вимагає від сучасного студентства зміни світоглядних орієнтацій на добробут, матеріальне забезпечення і професійну спрямованість.
     Це чітко усвідомили першокурсники спеціальності «Облік і оподаткування» Вадим Чорновол та Анжела Савейко, які вже працюють за фахом: Вадим – бухгалтером з обліку матеріальних цінностей у своєму рідному закладі вищої освіти – НУБіП України, Анжела – літній відпочинок поєднує із роботою бухгалтера з обліку розрахунків з постачальниками у ТОВ АПФ «Родник Плюс» (м. Снятин Івано-Франківської області). Звісно, як стверджують обоє студентів, не освоївши ще більшість фахових дисциплін, та навіть не оволодівши ще досконало усім необхідним інструментарієм, працювати за своїм фахом для першокурсників справа доволі непроста. Проте, завдяки отримуваним консультаціям від викладачів кафедри обліку та оподаткування, а також із допомогою практиків на місцях – головного бухгалтера Тетяни Кондрицької і її заступника Надії Леонової та головного бухгалтера «Родник Плюс» Наталії Ковбуз – стає простішим виконання функціональних обов’язків, доступним розуміння не лише облікових, але й так званих стандартів життя бухгалтера, його основних повноважень, щоб бути справжнім і впевненим професіоналом своєї справи.

     Не зі слів, а з реально виконуваних професійних доручень тепер мені зрозуміло, що бухгалтер – це успішна людина, робота бухгалтера є престижною, необхідною і найголовніше конкурентоспроможною й високооплачуваною на ринку праці. Це професія, що надає великі можливості для працевлаштування не лише випускникам, але й студентам спеціальності «Облік і оподаткування», відмічає Анжела.

     А Вадим згадує, як майже рік тому переступав поріг приймальної комісії НУБіП і дослухався до переконань доцентів кафедри обліку та оподаткування Олени Боярової та Катерини Шевчук щодо підготовки кваліфікованих бухгалтерів в НУБіП Україні – університеті з високим рейтингом і престижним статусом
     До речі, я спочатку визначив університет третім пріоритетом, проте потрапивши до його стін та побачивши, як кажуть, «вживу» оснащеність аудиторій, комфортне облаштування кімнат гуртожитків, які ще й, до того ж, розташовані у лісопарковій зоні, а також відчувши толерантне відношення й повагу до студентів викладачів-професіоналів, – надзвичайно пошкодував про це, говорить хлопець. Тому своїм друзям, які є цьогорічними випускниками і прагнуть вступити до НУБіП України, раджу визначати його першим пріоритетом.

    Від себе ж хочемо додати, що так вже складається і за волею долі й завдяки гарним традиціям та особливому духу, який мають стіни НУБіП України – до нього з року в рік вступають й навчаються студенти, зокрема й за спеціальністю «Облік і оподаткування», які є свідомими, цілеспрямованими особистостями з неординарним мисленням й постійним прагненням до підвищення рівня власної професійної компетенції та розвитку професійних якостей відповідно до динамічних умов та викликів сучасного суспільства.

Наталія Кузик,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook