Навчально-науково-виробнича лабораторія загального лісівництва та охорони лісу

Адреса: Навчальний корпус №1, ауд. 91

Тел.: (044) 527-82-82

Керівник лабораторією:
Сендонін Сергій Євгенович

Доцент, к.с.-г.н.

 

 Навчально-науково-виробнича лабораторія загального лісівництва та охорони лісу

     

       Співробітниками лабораторії здійснюється науковий супровід застосування новітніх способів рубок лісу (в т.ч. рубок переформування), які відповідають парадигмі наближеного до природи лісівництва та проведення разом із лісогосподарськими підприємствами спільної науково-виробничої діяльності з метою надання науково-консультаційних, освітніх, інформаційних та інших послуг, впровадження у виробництво наукових розробок з механізації лісового господарства, визначення своєчасності та правильності призначення вибіркових і суцільних санітарних рубок, рубок виховання, визначення головних факторів, що спричиняють погіршенню санітарного стану насаджень, прогнозування динаміки популяцій небезпечних шкідливих комах та збудників хвороб для головних лісостворюючих деревних видів, наукове обґрунтування рубок формування і оздоровлення лісів у заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парків, природних заповідниках, заповідних урочищах, заказниках а також використання можливостей лабораторії для покращення рівня практичної підготовки студентів і підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету у виробничих умовах.

   

    

      Запропоновані та застосовані лісозахисні профілактичні та радикальні заходи завжди мають високу економічну ефективність.

Завдання лабораторії:

  • Об’єднання зусиль науково-педагогічних та наукових працівників кафедри, ННІ з метою впровадження у лісове та садово-паркове виробництво наукових розробок.
  • Проведення разом із підприємствами спільної науково-виробничої діяльності.
  • Надання науково-консультаційних, освітніх, інформаційних та інших послуг, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами систем освіти, що належать до державної і комунальної форми власності».
  • Використання можливостей лабораторії для підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету у виробничих умовах.
  • Покращення підготовки фахівців у галузі лісового та садово-паркового господарства.


Основні напрямами діяльності лабораторії:

  • впровадження наукових розробок та інших досягнень науково-технічного прогресу у галузі лісового та садово-паркового господарства;
  • надання науково-консультаційних, дорадчих, та інших послуг;
  • організація курсів підвищення кваліфікації;
  • поліпшення фінансового та матеріально-технічного забезпечення Університету шляхом збільшення надходжень коштів спеціального фонду від здійснення вищезазначених послуг, підвищення рівня оплати праці та професійної майстерності його працівників.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook