Збори трудового колективу агробіологічного факультету: підсумки за 2018 рік та завдання на 2019 рік

28 грудня 2018 року

     27 грудня на агробіологічному факультеті відбулися збори трудового колективу. Декан Оксана Тонха прозвітувала про проведену роботу в 2018 році та поділилася планами на 2019 рік.

     У своїй доповіді вона наголосила, що на факультеті функціонує 11 кафедр, 26 навчальних лабораторій, 1 навчально-наукова лабораторія, 3 проблемні науково-дослідні лабораторії, 11 навчально-науково-виробничих, 2 науково-виробничі лабораторії, міжкафедральна навчально-наукова лабораторія, «Дослідне поле» з 5 науково-дослідними лабораторіями, навчально-наукова лабораторія «Демонстраційне колекційне поле с.-г. культур».

     На факультеті проводиться підготовка фахівців ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр». Контингент студентів становить 1285 осіб. Проведено акредитацію ОС «Магістр» за спеціальностями 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство».

     Потрібно відмітити високий рівень кадрового складу факультету. Навчально-виховний процес і наукову роботу здійснюють 119 НПП, з яких 20 докторів наук і 93 кандидати наук. Завдяки високому рівню викладацького складу студенти факультету займають командні та особисті призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, а також на конкурсах студентських наукових робіт. Анонімне опитування випускників магістратури свідчить про високий рівень викладання фахових дисциплін. Потрібно відмітити, що 4 студенти агробіологічного факультету стали лауреатами конкурсу фонду Бориса Колеснікова і отримали можливість відвідати міжнародну аграрну виставку SIMA 2019 у Парижі.

     Доповідач зупинилася на міжнародній діяльності, зазначивши, що значна частина НПП факультету мають членства у міжнародних організаціях, брали участь у міжнародних стажуваннях, конференціях, воркшопах, днях поля. Доцент Юрій Кравченко отримав грант за програмою «IncoNet EaP Twinning Grant project Soil Organic Carbon (SOC)».

     Наукова робота на факультеті виконується за державними тематиками, госпдоговірними та ініціативними. За обсягами фінансування агробіологічний факультет в університеті є лідером. Це завдяки кафедрам землеробства та гербології (завідувач – Семен Танчик), генетики. селекції і насінництва (завідувач – Віталій Жемойда) та кормовиробництва, меліорації і метеорології (завідувач – Григорій Демидась).

     Науковцями факультету у 2018 році видано 8 монографій, 2 довідники, 200 наукових статей, з яких 19 у виданнях, що індексуються в Skopus та WoS, одержано 34 охоронні документи, оформлено 8 ліцензійних договорів на 16 сортів рослин.

     У 2018 році НПП факультету працювали плідно, про що говорять здобутки, а саме: відкриття спільної сучасної лабораторії з вивчення якості грунтів (кафедра ґрунтознавства і компанія «Агроскоп Інтернешнл»), покращення матеріально-технічної бази факультету зусиллями кафедр і благодійників. Відремонтовано аудиторії 35, 28, 40, 69, 71 навчального корпусу 4, реконструйовано вхідну групу корпусу 4 та зроблено ремонт в лабораторії №26 і 5 навчального корпусу 2.

     Щодо спортивно-масових заходів, то команди факультету брали активну участь у спартакіаді «Здоров’я» та отримали значну кількість призових місць, стали лауреатом конкурсу «Голосіївська весна – 2018» (диплом ІІІ ступеню), краща спортивна група. Завдання на 2019 рік – утримати позиції.

     Участь в обговоренні звіту взяли професори Анатолій Балаєв, Володимир Копілевич, доцент Людмила Єрмакова. Вони позитивно оцінили роботу колективу, наголосили на важливості розвитку в науково-дослідній, навчальній видах робіт та виконання заходів для підтвердження статусу дослідницького університету і запропонували схвалити звіт. Після цього збори трудового колективу затвердили звіт декана факультету.

     Відповідальний за профорієнтаційну роботу на агробіологічному факультеті доцент Олександр Цизь закцентував увагу на проведенні профорієнтаційної роботи, кожен викладач повинен залучити мінімум 2 студентів. Хоча за набором 2018 року факультет є лідером з набору студентів.

     Голова профкому факультету Тетяна Антал доповіла про проведену роботу за рік і запропонувала обрати делегатів на конференцію трудового колективу університету.

     Секретар навчально-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Анатолій Бобер представив навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook