Кафедра педагогіки привітала Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України з 25-річчям!

18 грудня 2018, 12:26

13 грудня НАПН України і освітня громадськість України відсвяткувала 25-річчя від створення Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України. У залі Президії НАПН України зібрався колектив Інситуту, керівники Академії, представники МОН України, директори Інституту модернізації змісту освіти, наукових установ НАПН України, ректори вищих навчальних закладів України, громадськість, журналісти.

У вітальному слові Президент НАПН України Василь Кремень подякував колективу Інституту за здійснене протягом 25-річного періоду і побажав досягнення нових успіхів у розв’язанні проблем сучасної освіти. Василь Кремень наголосив: «Інститут зробив гідний внесок у розвиток освіти, вітчизняної педагогіки, держави. Кожен інститут НАПН України має своє обличчя і функції. Є такі незаперечні ознаки й в Інститута педагогічної освіти і освіти дорослих. Передусім це перша наукова установа, яка була заснована у складі Академії після створення НАПН України. Це означало розвиток Академії. Потім – Інститут давав відповідь на потреби освітньої практики у дослідженні проблем професійної педагогічної освіти у зв’язку із новим часом, новими потребами суспільства. І справився з цим завданням. З розширенням завдань освітньої сфери і суспільства було створено інші установи Академії. які перейняли частину завдань Інституту, і тоді він був перепрофільованим та отримав сучасну назву. Із суспільним розвитком змінилися вимоги до людини, до освіти, а отже і до вчителя – одне із завдань. Концептуальне бачення змін Інститут запропонував МОН України і освітянській практиці.

Сучасна людина – та, що постійно навчається. Формальна освіта в Україні є і досить розвинута. Є і освіта дорослих, проте вже не така, що відповідає вимогам часу. Потрібно формування відповідного світогляду дорослого населення – освіта впродовж життя, а також забезпечення освітніх потреб впродовж життя. Особливо багато для цього зроблено в останні роки. Такий потужний склад Інституту за якістю і професійністю широко затребуваний і в Україні і за кордоном. Особливо хочу підкреслити співпрацю з Польщею.

Попереду нові виклики. Переконаний, що колектив Інституту зможе забезпечити достойну наукову відповідь на них».

Керівник Експертної групи з питань освіти дорослих та педагогічної освіти Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Ігор Балуба передав вітання від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з приводу 25-річного ювілею Інституту. «Неоціненним творчим доробком науковців Інституту закладено підгрунтя для міждисциплінарних досліджень з проблем педагогіки і психології професійної освіти, підготовки вчителя та освіти дорослих, налагодження конструктивного наукового діалогу з європейськими університетами і науковими осередками», – йдеться у привітанні Лілії Гриневич.

Вітали колектив ІПООД імені Івана Зязюна директор Інституту модернізації змісту освіти Олег Спірін, ректор КНУТД Іван Грищенко, ректор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Наталія Лазаренко, представники інших ВНЗ України та інші почесні гості. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook