Наукові розробки

  Сьогодні зусилля кафедри зосереджені на проблемі енергозбереження в агропромисловому комплексі та використанні поновлюваних джерел енергії:

·         ресурсоенергозбереження в процесах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції;

·         розробка автоматизованих систем обліку та регулювання витрат теплоносіїв у теплових мережах.

 Виконано більш 40 госпдоговірних тем. Серед замовників госпдоговірних досліджень відомі машинобудівні заводи: Харківський, Володимирський, Челябінський тракторні заводи, Ярославський та Барнаульський моторні заводи, Коломенський машинобудівний завод.

 За результатами досліджень співробітниками кафедри опубліковано більш ніж 1000 наукових праць, зокрема: 8 монографій, 37 авторських свідоцтв та патентів України на винаходи, 7 галузевих стандартів і нормативних документів.

 

Найбільш перспективними розробками кафедри є:

 

 

Приладовий лабораторний комплекс для визначення теплотворної властивості твердого і рідкого палива, в тому числі і біопалива, енергетичної цінності кормів, калорійності продуктів

     
   Сутність розробки: установка призначена для визначення теплотворної властивості твердого і рідкого палива, в тому числі і біопалива, енергетичної цінності кормів, калорійності продуктів.
     
Перспективи  впровадження розробки: установка призначена для застосуванняна підприємствах агропромислового комплексу і фермерських господарствах, що виробляють тверде і рідке бопалива, пелети, гранули, формують раціони годівлі тварин.
 
Новизна розробки: патенти на корисні моделі України № 47199, № 10709.
 
 
Зовнішній вигляд калориметричної бомби і її електрична схема

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook