Заощаджуємо енергоресурси та вибудовуємо систему виховної роботи в гуртожитках

20 листопада 2018 року

     20 листопада 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка та за участі деканів факультетів, директорів ННІ, завідувачів гуртожитками та комендантами корпусів, керівниками служб та студентським активом відбулася нарада з енергозбереження та ситуації в гуртожитках.

 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проаналізував реалізацію програми енергозбереження за останній період. За 10 місяців 2018 рокі відповідно до аналогічного періоду 2017 року вдалося зекономити майже 900 тисяч гривень при тому, що тарифи на теплопостачання, воду та електрику зростали. Водночас у гуртожитках № 2, 3 ,4, 5 та навчальних корпусах № 3, 6, 12 ліміти з використання електроенергії були значно перевищені. Серед заходів, які необхідно здійснювати аби не допустити критичного фінансового стану, Ігор Ібатуллін назвав необхідність постійно вести роз’яснювальну роботу серед співробітників і студентів, використовувати енергоощадні технології і прилади, зокрема світлодіодні лампи для освітлення. Що ж до температурного режиму в навчальних корпусах, то вирішено його встановити дещо вищим, ніж у рекомендаціях уряду – на рівні 18 градусів за Цельсієм.

     Активність участі підрозділів у конкурсі наукових студентських робіт навів начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Всього до участі від нашого університету може бути подано 306 робіт і ми маємо використати всі резерви, аби максимально представити наукові здобутки наших студентів, зазначив він. Особливо очікується активізація на факультетах аграрного менеджменту, юридичному, інформаційних технологій та гуманітарно-педагогічному.

     Про функціонування системи виховної роботи в гуртожитках доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Згідно з нею в студентських гуртожитках щотижнево повинні проводитися наради за участі заступника декана чи директора, студентського самоврядування, завідувача та заступника щодо ситуації в гуртожитку, особливо розглядати санітарний стан в кімнатах та місцях загального користування. Щомісяця такий захід проходить під головуванням декана чи директора. Наразі система працює і за певний час будемо оцінювати її ефективність. До кінця тижня потрібно зліквідувати наявну заборгованість в оплаті за проживання та уточнити накази на поселення.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на спільних завданнях. Перше – системна копітка робота керівника, його заступників і всіх відповідальних. Друге – підготовка до зимової сесії, підвищення якості знань, упередження масового відрахування студентів. Третє – постійний контроль за якістю ремонтних робіт, які тривають на об’єктах університету, та залучати до їх виконання будівельні загони, студентство. Четверте – удосконалювати механізм впливу на ситуацію в гуртожитках. П’яте – проявляти ініціативність у підвищенні якості навчального процесу, практичної складової, оновленні лабораторної бази.

 

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook