Моделювання літальних апаратів на основі особливостей польоту комах: відкрита лекція Енді Макінтоша для молодих вчених університету

16 листопада 2018 року

     За сприяння і підтримки Ректорату Національного університету біоресурсів і природокористування України, Спілки молодих вчених і Ради молодих учених при МОН України 15 листопада на базі Університету відбулась лекція британського вченого Енді Макінтоша.

     Енді Макінтош є професором з теорії термодинаміки і горіння в Університеті Лідса (Великобританія), а також ад’юнкт-професором Університету Старквіль Штату Міссісіпі (Сполучені Штати Америки). Більше 30 років він читає лекції для студентів, досліджує фізичні та математичні закони, має докторський ступінь в області теорії горіння з аеродинаміки Кренфілдського Університету, а також ступінь доктора наук з прикладної математики університету Уельсу. Його робота також включає дослідження фундаментальних зв'язків між термодинамікою та інформацією, а в останні кілька років він брав участь у дослідженнях в області біоміметиків, де камера згоряння від жука-бомбардира надихнула запатентувати нові технологічні рішення розпилення з додатками для паливних інжекторів, фармацевтичних аерозолів та вогнегасників. Це дослідження було удостоєне нагороди Times Higher Educational Award 2010 року за видатний внесок в Інновації та технології.

     Темою лекції для студентів навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, гуманітарно-педагогічного факультету, механіко-технологічного та інших стали особливості комах, які можна застосовувати для моделювання літальних апаратів, зокрема, дронів.
     Лекція викликала надзвичайну зацікавленість присутніх. Так, учасники лекції цікавились перспективами і можливостями роботи Інноваційних центрів Великобританії, взаємозв’язком між науковими розробками і економічним розвитком країни та багатьма іншими питаннями.

     Також у ході візиту відбулась робоча зустріч і обговорення можливостей подальшої співпраці за участю начальника науково-дослідної частини Університету Володимира Отченашка і завідувача кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталія Лисенка.

     Сподіваємось на подальшу співпрацю і обмін досвідом з зарубіжними колегами!

Марина Галат,
голова Спілки молодих вчених

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook