Дні донора: на університетський пункт забору крові прийшли понад 400 осіб

12 листопада 2018 року

     В університеті завершилися традиційні Дні донора. Цього року на університетський пункт забору крові прийшли 430 осіб.

     Для полегшення процесу аналізи на групу крові, гемоглобін, гематокрит робили прямо на місці, а для забору крові використовувалися одноразові прилади.
     Донорство приносить користь не тільки тим, хто має потребу в крові, але і тим хто її здає, розповідає заступник директора Київського міського центра крові Оксана Мулярчук. Адже регулярна здача крові, позбавляючи від її надлишку і тим самим зменшуючи навантаження на серце, є профілактикою серцево-судинних захворювань та зміцнює імунну систему людини. Збір крові стимулює людський організм до запуску відповідних процесів і відтворення крові, таким чином відбувається омолодження.

     Ще одним важливим елементом донорства можна вважати потужну емоційну розрядку, яку отримує студент після здачі крові. Коли донор усвідомлює, що зробив добру справу, можливо, навіть врятував життя, то це приносить колосальний емоційний підйом.

    Цього року гаслом Днів донора ми обрали «Будь там для когось іншого. Здай кров. Поділися життям», зазначає директор студентського містечка Сергій Стецюк. І дуже приємно, що до нашої благодійної акції долучилося так багато людей, кому це гасло справді близьке.


Оксана Антко,
фахівець студмістечка 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook